Hirdetés

Akár tíz év börtön módosított konzolokért

|

Egy kaliforniai egyetemista akár tíz év börtönre is számíthat, miután konzolok módosításával egészítette ki jövedelmét.

Hirdetés

A hatóságok a különféle jogvédő (Az én jogaimat is védhetné valaki.) szervezetek és kiadói szövetségek nyomására egyre határozottabban lépnek fel a kalózkodás minden formájával szemben. Fájlcserélő oldalak bezárására irányuló bírósági perekről, egyéni felhasználókra kirótt hajmeresztő büntetésekről egyre gyakrabban olvashatunk.



A legújabb eset a kaliforniai Anaheim (a Mighty Ducks otthona) egyik lakóját érintette roppant kellemetlenül, s még korántsem értek az ügy végére. Az AP (Associated Press) hírügynökség jelentése szerint a Kaliforniai Állami Egyetem 27 esztendős hallgatója, bizonyos Matthew Crippen kénytelen bíróság előtt felelni tettéért. Nevezett Xbox, PlayStation és Wii játékkonzolok buherálásával töltötte idejét, s kereste pénzét. Nem az volt a gond, hogy a jobb teljesítmény kicsikarása érdekében nyúlt hozzájuk - bár ezt sem szeretik nagyon a gyártók -, hanem az, hogy tevékenysége folytán illegális másolatok futtatására is képessé váltak a keze alatt átmenő készülékek. Az előzetes letartóztatásból tegnap engedték 5000 dollár óvadék ellenében.



Az Immigration and Customs Enforcement (mint nálunk a VPOP) az ESA (Entertainment Software Association) tippje alapján figyelt fel Crippenre. A még májusban tartott házkutatás során több módosított konzol került elő. Az augusztus 10-én a vádirat ismertetésével kezdődő bírósági tárgyalás lefolytatása után akár 10 évre is ítélhetik a Digital Millenium Copyright Act, a szerzői jog védelméről szóló jogszabályban foglaltak megszegéséért.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)