Hirdetés

Akkor most mi a helyzet a Baldur's Gate 3 Xbox verziójával?

|

A Larian Studios főnöke leült, és egy interjúban elmesélte, hogy hogyan állnak a melóval, mik a prioritások és mikor érkezhet az év RPG sikere az Xboxra.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 hatalmas sikert aratott világszerte. Emberek százezrei pörgetik kalandjaikat a Sword Coast déli részén, és olyan játékosok élvezik a kötetlen kalandozást, akik életükben nem töltöttek be egyetlen CRPG-t sem.

Vannak azonban, akik egyelőre a kispályáról figyelik mások élményeit: a konzolok és a gyenge PC-k tulajdonosai. A Larian mindkét tábort be akarja vonni a buliba.

Hirdetés

A PlayStation 5 változat napokon belül befut majd, és a PC-s verziói is hamarosan kapni fog még egy nagyobb frissítést, ami rengeteg változtatást eszközöl a játékon. Az Xbox lesz a következő lépés, amiről a napokban kiderült, hogy tényleg megjelenhet idén. A kérdés már csak az, hogy mennyire idén.

"Szóval 2023-ban, és 2023-ból nem sok van vissza, szóval ez meglehetősen pontos dátum a szememben. Valamikor szeptember és november között. Olyan hamar, amennyire csak lehetséges."

Swen Vincke, a csapat elsőszámú embere elmondta, hogy jelenleg a PC-s és a PS5-ös változatok élveznek prioritást. Az xboxos optimalizálás azok után következik, de egyébként már most is egész jól áll a zöldcsapat kiadása.

"Az Xbox Series X verzió már többnyire rendben volt, amikor legutóbb ránéztem. Szóval már csak az apróságokat kell letudni. Megyünk végig a listán, hogy 'oké, akkor mi van még hátra'. Rengeteg dolgot le kell tudni a befejezéshez, de a tartalom szempontjából majdnem készen van."

Ha a portolás elkészült, akkor jöhetnek a tesztelések és az xboxos ellenőrzési folyamatok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyébként az osztott képernyős multiról sem mondtak le a Series S esetében, de az átlagos teljesítmény sokkal fontosabb számukra, mint a helyi multis opció.

"Az hogy, most ezt így kiadjuk nem jelenti azt, hogy lemondanánk az osztottképernyőről. Ahogy mondtam a továbbiakban is optimalizálni fogjuk az egészet minden platformon. Nagyon szeretnénk elérni a 60fps-t minden."

Az interjú végén Vincke hozzátette, hogy a Larian Studios a PC-s minimumkövetelményeket is lejjebb szeretné dolgozni. Tényleg azt akarják a srácok, hogy mindenki élvezhesse a játékot, ez azonban kemény meló lesz.

"Az optimalizálással csak az a gond, hogy rengeteg rendszer van többjátékos opciókkal és egyebekkel és...sosem tudod, hogy hol van a vége. Láttam embereket hordányi élőhalottal és követővel rohangálni, és a tetők csúcsáról tűzlabdákat dobálni a világ másik végébe. Persze tök jó, hogy ezt megtehetjük, de a gépek szenvednek. Mi olyan stabil teljesítményt akarunk elérni, amilyet csak lehet, mert végül ez lesz az ami lehetővé teszi majd mindenki számára a Baldur's Gate 3 végigjátszását."

A Baldur's Gate 3 megjelenése 2023. szeptember 6-án lesz esedékes PlayStation 5-re. A PC-s változat Patch 2-je még nem kapott dátumot, de a legutóbbi fejlesztői naplóból arra következtethetünk, hogy az sincs már messze.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)