Hirdetés

Akkora égés a The Day Before, hogy a fejlesztők törölték az eredeti trailereket, hogy ne legyen mihez hasonlítani a játékmenetet

|

A Fntasticot erősen szidják a játékosok a korai hozzáféréssel indult The Day Before állapota miatt, amire nem a legelegánsabban reagáltak.

Hirdetés

A The Day Before annyi mindenen keresztülment azóta, hogy 2021 elején bejelentették, összefoglalni is hosszú lenne, de a The Day Before oldalunkon megtaláltok róla mindent, szépen dokumentálva. Akár felfogható az egész egy virtuális dramedynek is, bár azoknak nem feltétlenül van kedvük nevetni rajta, akik belevágtak a rengeteg tologatás után pár napja korai hozzáféréssel megjelent lövöldébe.

A vásárlók ugyanis erősen szidják a játékot, a Steamen jelenleg közel 15 ezer vélemény alapján a játék összesített értékelése a nem túl hízelgő "rendkívül negatív" lett, és szinte fáj olvasni a csalódott vagy éppen dühös játékosok reakcióit. Volt, aki értékelhetetlennek nevezte, egy másik szerint ez még early access címnek is gyenge, de akadtak durvábban kimondott ítéletek is, miszerint "ez egy rakás szar". 

Hirdetés

A játékipari sztenderdekből kiindulva azt hihetnénk, hogy a Fntastic esedezni kezd a játékosok megbocsátásáért, és mielőbbi javulást ígérnek, de nem igazán ez történt. Miközben nyilvánosan egy lényegében önsajnáltató posztot tett közzé a csapat és annyit írt a problémákra, hogy a szerverek túlterheltek (még csak azt se ígérték, hogy orvosolni fogják), addig a háttérben alattomosabb módot választottak a közvélemény befolyásolására: Nick Calandra újságíró szúrta ki, hogy eltüntettek néhány régi trailert a The Day Before YouTube-csatornájáról. 

Ezek a felvételek voltak azok, amiknek a hatására a The Day Before a Steam egyik legtöbbször kívánságlistára pakolt játékává vált, és amely még azt ígérte, hogy egy nyílt világú, zombis MMO készül. Ezzel ellentétben a korai hozzáféréssel elrajtolt projekt inkább kimenekítős shooter lett egy kis területre korlátozva, amely a visszajelzések alapján kihalt és alig lehet pár épületbe bemenni, így nem csoda, hogy sok vásárló szándékos megtévesztéssel vádolja a Fntasticot. Pláne, hogy a TDB-ért 39 eurót kérnek el, amely nagyjából 15 ezer forintnak felel meg saját valután aktuális erejétől függően. A hivatalos Discord csatornát fel is függesztették a fejlesztők azzal az indokkal, hogy nem tudják kezelni a toxikus közösséget.

A hír írásának pillanatában Twitchen leginkább csak a kisebb streamerek próbálkoznak betekintést nyújtani a játékba, a nagyobb tartalomgyártók látszólag teljesen ignorálják. Sajnos azok a hangok nyertek, amelyek már előre temették a játékot, kár, hogy ezt a vásárlók szívják meg.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)