Hirdetés

Alakváltó gyilkos lesz a Baldur's Gate 3-ban a Lady Dimitrescut játszó színésznő

|

Maggie Robertson újabb testhezálló szerepet kapott.

Hirdetés

Már csak néhányat kell aludnunk, és végre megjelenik a Baldur's Gate széria következő felvonása, amelyre több mint húsz éve várnak a rajongók. A Black Isle Studiost magával rántotta az Interplay csődje, mielőtt befejezhette volna a harmadik részt, később pedig több csapat is szívesen megcsinálta volna a saját elképzelései alapján - köztük a Wasteland szériáról elhíresült inXile -, de végül a Divinity játékokon edződött Larian lett a befutó.

A belga stúdió nemcsak a látványt emelte a napjainkban elvárható szintre, hanem számos továbbá változtatást eszközölt, melyek közül a legnagyobb horderejű a valósidejű (de bármikor megállítható) harcokat felváltó körökre osztott megoldás. Ezzel megbarátkozni azoknak lesz a legnehezebb, akik régről ismerik a szériát, és nem csak most kapcsolódnak be.

Hirdetés

A monumentálisnak ígérkező alkotás azzal indul, hogy saját karaktert kreálunk, vagy választunk egyet az előre gyártottak közül (egyébként ők a potenciális társaink), de bárhogy is döntsünk, mindenképpen az illithidek fogságában végezzük, egy parazitával az agyunkban, amely lassan de biztosan átváltoztat bennünket, ugyanakkor hasznos képességekkel is felruház. Az elsődleges célunk tehát megszabadulni a potyautastól, és ehhez akár az ördöggel is alkut kötünk, miközben a kaland során érintkezésbe kerülünk több, a régió (a Kardpart) politikáját alapjaiban befolyásoló, nagy hatalmú figurával is.

Közéjük tartoznak a Baldur's Gate 3 főgonoszai is, a J.K. Simmons által megszólaltatott Ketheric Thorm tábornok, a Jasoon Isaacs alakításában életre kelő Lord Evner Gortash, valamint Orin the Red, akit Maggie Robertson szinkronizál. Az ő hangja ismerősen csenghet a Resident Evil Village (Lady Dimitrescu) és a God of War Ragnarök (Skjóthendi the Unerring) játékosai számára.

Orinről azt kell tudni, hogy mestere a gyilkosságnak és annak, hogy miként okozzon elviselhetetlen fájdalmat áldozatainak. Számtalanszor ölt már, de még soha nem kapták rajta, ami összefüggésben áll alakváltó képességeivel. Tényleg bárkivé átváltozhat, akár valamelyik társunk képében is megpróbálhat a közelünkbe férkőzni.

A Baldur's Gate 3 augusztus 3-án debütál PC-n, ezt szeptember 6-án követi a PlayStation 5-ös megjelenés. Később pedig a stúdió szándékai szerint Xbox Series X és Series S konzolokra is ellátogat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)