Hirdetés

Aliens: Colonial Marines - petíció a nőkért

|

Az aláírók női karaktereket követelnek a többjátékos módba.

Hirdetés

Kisebb gondja akadt a Gearbox Software-nek, ugyanis a rajongók egy csoportja petíciót indított, hogy a nők is szerephez juthassanak az 2013-ban érkező, Aliens: Colonial Marines multiplayerében.

A Gearbox producere, Brian Burleson elmondta, hogy lesznek női tengerészgyalogosok a single-player kampányban, de a multiplayer csak férfi katonákat kínál majd. Melissa K, (online nevén MOOSH89) az akció szervezője szerint ez elszomorító, mivel az Alien-sorozat ikonikus főhőse is a női nem képviselője, ismertebb nevén: Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

”Az Alien-franchise történetében mindig is kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a női karakterek, mint Ripley, Newt, vagy maga a Királynő. Még az Egyesült Államok hadseregében is közel egyenlő a nők és férfiak aránya.” – állítja Melissa.

A petíció egyelőre 334 aláírással rendelkezik, de gyorsan terjed a hír, ráadásul a rajongók szerint csupán külsőségekről lenne szó, mivel az Alien-világának ”asszonyai”, viselkedésükben nem különböznek a férfiaktól. A Gearbox mindenesetre jól teszi, ha hallgat a véleményükre, hiszen a múltkori kijelentésük után egy ilyen incidens nem tenne jót a cég hírnevének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)