Hirdetés

Az Alienware Steam Machine-jei elmaradnak a PC-gaming csúcskategóriájától

|

Bár az Alienware Steam Machine gépei nem lesznek éppen olcsó darabok, egyelőre nem úgy tűnik, hogy az idén megjelenő csúcsjátékokat teljes pompájukban élvezhetjük majd rajtuk.

Hirdetés

Mikor kiderült, milyen specifikációkkal jelennek meg például az Alienware Steam Machine gépek, nem igazán lehettünk biztosak benne, mennyire éri majd meg egy ilyen dobozt vásárolni a tévénk alá. A hamarosan érkező masinák tulajdonságait összevetve az idei ünnepi szezon játékainak gépigényével viszont már biztosan nem túl rózsás a helyzet.

A Fallout 4 esetében például úgy tűnik, még az Alienware legdrágább gépe (amit 750 dollárért kínál a gyártó) sem tudja majd megugrani az ajánlott szintet. A Bethesda becslései szerint ugyanis 3, de inkább 4 GB memóriával rendelkező videokártya lenne optimális a poszt-apokaliptikus RPG-hez, de a csúcskategóriás Steam Machine-ben csak 2 GB VRAM-ot találunk. Itt persze érdemes megjegyezni, hogy egy egyedileg ehhez a géphez kitalált Nvidia-kártyáról van szó, aminek egyelőre nem ismerjük a teljesítményét, de a kevesebb memória nem éppen biztató jel.

A Star Wars Battlefront esetében is hasonló, sőt rosszabb a helyzet (bár talán a DICE kicsit túllőtte az ajánlott gépigényt). Itt az ajánlottnál kevesebb VRAM mellett egyébként is kevés a memória az Alienware csúcsgépében, amiből a javasolt 16 helyett csak 8 GB található az egészen kicsi gépházban. Ráadásul, ha ezek közül szeretnénk valamelyik játékkal játszani, akkor még az előre telepített SteamOS-t is magunknak kell lecserélnünk Windowsra (vagy mellé telepítenünk a Microsoft oprendszerét). Így a Steam Machine egyelőre úgy tűnik, hogy elég drága a tényleges tudásához képest, de ez várható volt, hiszen egy egészen új géptípus első képviselőiről van szó.

Mit gondoltok, a később megjelenő Steam gépek jobb értéket képviselnek majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)