Hirdetés

Állást foglalt a CD Projekt RED a mikrotranzakciókkal kapcsolatban

|

A pénzügyi vezető elég egyértelműen nyilatkozott a játékon belüli pénzköltés lehetőségéről.

Hirdetés

Nemrégiben nyilvánosságra hozta a lengyel CD Projekt RED a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját, melyből a stúdió számszerűsített teljesítményén túl számos érdekességre is fény derült a jövőbeli terveket illetően. Ambiciózus menetrendet dédelget a The Witcher és a Cybperunk 2077 játékokért felelős csapat, ami nagyjából körvonalazza a soron következő éveket.

A tervezet nyilvánosságra kerülésével a CD Projekt RED pénzügyi vezetője, Piotr Nielubowicz ült le beszélgetni a lengyel Stockwatch hírportállal, ahol további részleteket osztott meg az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban, mi több, a mikrotranzakciók kérdéskörében is elég egyértelműen állást foglalt.

Hirdetés

Utóbbiról egészen pontosan úgy vélekedett:

"Nem látjuk a mikrotranzakciók helyét a single-player játékok esetében, de nem zárjuk ki, hogy a jövőben alkalmazzuk ezt a megoldást a multiplayer projekteknél."

Korrekt és határozott hozzáállás, aminek okkal örülhetünk. A multiplayer játékokban mostanra általános gyakorlattá (ezzel együtt pedig elfogadottabbá) váltak a mikrotranzakciók, viszont a tisztán egyjátékos élményekbe csempészett lehúzós pénzköltési lehetőségeket - érthető módon - nem tudja hova tenni a közösség. Elég csak a Dragon's Dogma 2 körül kialakult botrányra gondolnunk, ami rendesen felhergelte a játékosokat.

Mindenesetre a CD Projekt egyelőre nem tervez beállni a sorba, a single-player játékaik továbbra is mikrotranzakció mentesek lesznek - legalábbis a pénzügyi vezetőjük mostani állítása alapján.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)