Hirdetés

Általános Windows sérülékenység

|

A Microsoft pár napja közzétett egy jelentést, amiben figyelmeztet, hogy animált kurzorokkal támadható a Windows 2000, a Windows XP SP2, a Windows Server 2003 számos változata, sőt, még a Vista is.

Hirdetés

Bizonyos, tudatosan a sérülékenység kihasználására megírt weboldalak meglátogatása, vagy egy megfelelően elkészített fájl lefuttatása szükséges ahhoz, hogy tetszőleges káros kód is lefusson a számítógépen. Ilyen oldalból egyes források máris száznál többet találtak, míg a Symantec biztonságtechnikai vállalat észre is vett egy férget, ami ezt a biztonsági rést kihasználva terjed cserélhető meghajtókon és a hálózatokon.
Sokan április elsejei tréfának vélték, hogy a legelterjedtebb Windows verziókat az animált kurzorok kezelésén keresztül eredményesen lehet támadni, de a helyzet annyira komoly, hogy a Microsoft nem is vár 10-éig a szokásos havi frissítések kiadásáig, hanem már holnap kiad egy foltozást a problémára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)