Hirdetés

Az Amazon már a zombiapokalipszisra is készen áll, legalábbis jogilag

|

Az Amazon jogászai vagy vicces kedvükben vannak, vagy tényleg minden eshetőségre fel akarnak készülni. Nemrég például a zombiapokalipszisra is felkészültek, amikor megváltoztatták a felhasználási feltételeiket.

Hirdetés

Az utóbbi időben több olyan jogi dokumentumban is elrejtettek vicces részeket, amit ugyan tömegek fogadnak el, a szöveg hossza és bonyolultsága miatt senki nem olvasta végig őket és így gyakorlatilag rejtve maradtak. Nemrég például az Amazon szolgáltatási feltételeinek módosításában találhatunk rá egy, a zombiapokalipszisre utaló részre.

Ez azért maradhatott rejtve, mert nem épp egy rövid olvasmányról, hanem egy huszonhatezer szóból álló dokumentumról van szó. A kérdéses rész egyébként az Amazon által készített, játékokhoz felhasznált motorhoz, a Lumberyardhoz kapcsolódik.

Normál esetben a készítők megtiltják a motor használatát bizonyos típusú rendszerekben, így például orvosi, vagy katonai célokra. Bár valószínűleg ilyen célok ellátására nem alkalmas a Lumberyard, így senki sem próbálkozna az ilyen célú használatával, bizonyos körülmények között mégis feloldja ezt a tilalmat az Amazon.

"Azonban ez a korlátozás nem érvényes egy olyan elterjedt (az Egyesült Államok Járványmegelőzési központja, vagy jogutódja által hitelesített) vírusos fertőzés esetén, ami harapás, vagy testnedvek útján terjed, emberi holttestek újraéledését és emberi hús, vér, agy és idegszövet iránti éhségét okozza és nagy valószínűséggel a szervezett civilizáció összeomlását idézi elő" - áll a szerződésben, amit mindenkivel elfogadtat az Amazon, ha a Lumberyardot használja.

Jó tudni, hogy számíthatunk rájuk, ha zombiölő robot programozásához kell egy motor és nem akarunk szerződést szegni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)