Hirdetés

AMD - második nyereséges negyedév egymás után

|

Sőt, DirectX 11-es grafikai chipből is eladtak hatmilliót.

Hirdetés

A nettó nyereség 257 millió dollár volt - második negyedéve profitábilis a cég.

Persze az Intel ezen a héten bejelentett rekordját nem közelítette meg, de ez azt is jelenti, hogy az számítástechnikai ipar kilábalt a válságból, az AMD szekere is jól megy.

A cég bejelentése szerint 2010 első negyedévében bevételei elérték az 1,57 milliárd dollárt, nettó jövedelme a 257 millió dollárt, amely 0,35 dollár részvényenként. A működtetési költségek levonása utáni haszon 182 millió dollár. Az úgynevezett non-GAAP nettó jövedelem 63 millió dollár, míg a non-GAAP működtetési költségek utáni haszon 130 millió dollár (könyvelő legyen a talpán, aki ezt érti).

Dirk Meyer, az AMD elnök-vezérigazgatója szerint: "erős termékkínálatunk és jó termelési tevékenységünk eredménye az első negyedévi nyereség. Folytatjuk a termékvonalak erősítését. Piacra dobtuk legújabb generációs szerverplatformunkat, kiterjesztettük DirectX 11 kompatíbilis grafikai megoldásainkat és elkezdtük szállítani partnereinknek következő generációs notebook platformunkat is."

Minden bizonnyal a Fermivel szembeni fél éves előnynek is betudható, hogy az AMD hat millió DX 11-es grafikai processzort adott el.

"Ha grafikáról van szó, akkor több, mint hat millió DirectX 11 kompatíbilis grafikai egységet adtunk el eddig a napig, és kiterjesztettük a DX 11 kompatibilitást a középső és a belépőszintekre is." - nyilatkozta Dirk Meyer.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)