Hirdetés

Amerika negyede szerint az mp3 egy robot a Star Wars-ból

|

Egy technológiai kifejezésekről készített felmérés szerint az amerikaiak meglepően keveset tudnak a modern világ vívmányairól. Az USB például biztosan nem egy egzotikus európai ország.

Hirdetés

Az amerikaiakon nevetni csúnya dolog. De, ha egyszer könyörögnek érte, akkor mit is tehetnénk? Ugyanakkor nagyon kíváncsi lennék, hogy egy hasonló felmérés milyen eredményt produkálna a mi kis hazánkban.

A Los Angeles Times számolt be egy technológiai kifejezésekkel foglalkozó felmérésről, ami az amerikai átlagember IT-tudását igyekezett felmérni. Kiderült, hogy minden tizedik polgár szerint a HTML egy szexuális úton terjedő betegség. A HTML 5 már kiirtaná az emberiséget.

Az kevésbé sokkoló, hogy SEO-ról 77% nem tudta megmondani, hogy micsoda, mert a search-engine optimizationről általában csak az tud, akinek foglalkoznia is kell vele. A gigabyte-ról viszont 27%-uk gondolta, hogy egy dél-amerikai bogár. A megkérdezettek 42%-a meg van győződve róla, hogy a "motherboard" igazából egy sétahajó tatja, de a személyes kedvencem továbbra is az, hogy az amerikai pajtásaink 24 százaléka szerint az MP3 egy robot a Csillagok háborújából.

Akadtak még érdekességek, 18% azt mondta, hogy a Blu-ray egy vízi állat,15% szerint a software pedig egy kényelmes ruhadarab, viszont több, mint a felük (61%) egyetértett abban, hogy a mai világban nagyon fontos a technológiai tudás. A kutatásban 2392 18 év feletti férfi és nő vett részt. A teljes eredményért ide tessék kattintani

Mit szóltok? Csináljunk egy hasonló felmérést az utca emberével? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)