Hirdetés

Amerikában is tombol a warez - itt a nagy torrent-térkép

|

Gyakori kifogás, hogy főleg anyagi okok miatt kalózkodik a nép, de tudjuk, hogy mondjuk a lényegesen jómódúbb németeknél sem olyan rózsás a helyzet. Amerikát is most térképezték fel, és az ottani nagy szigor ellenére is nőtt az illegális letöltések száma. A játékoké is.

Hirdetés

Van egy soha nem érő vita a torrentezés kapcsán. Egyik oldalon a korral nem haladó, elkényelmesedett kiadók és szolgáltatók (lassú változás azért érezhető, főleg a digitális terjesztések kapcsán a zeneiparban és a játékiparban is), a másik oldalon a "nekem minden jár ingyen, mindenki hülye aki fizet" mentalitású mentális bliccelők (lassú változás azért itt is érezhető). Nem gondoljuk, hogy ebben a vitában egy igazság van, azt pedig főleg nem, hogy valaha is vége lesz.

Érdekes, hogy a britek nemrég dekriminalizálták az illegális letöltést. Amerikában a komoly tiltások, korlátozások, büntetések és szigor ellenére is kimutatták most, hogy a warez egyre elterjedtebb. Milliók töltögetnek szépen tévéműsorokat (ezt a legnagyobb arányban), filmeket és játékokat, csak a 100 legnépszerűbb torrentet több mint egymillió ember seedeli szerényen - számolt be a Movoto, most egy nagy amerikai torrent-térképet is készítettek nekünk a felmérés készítői.

A fenti képen az államok eloszlását láthatjákok (nem árt egy kis segítség), illetve a játékletöltések arányszámát a jobb felső sarokban. Akkor most lássuk, hogy államok szerinti bontásban mik a legnépszerűbb játékok idén. A Watch Dogs minden hibája ellenére az illegális letöltők kedvence, Oklahoma viszont Narutora esküszik, Texasban pedig a Garry's Mod a befutó.

És ha már itt vagyunk, akkor a sorozatokat is érdemes megvizsgálni.

És persze a filmek eloszlása is érdekes lehet.

Nagy következtetéseket nehéz levonni, de azt még a forrás is megállapítja, hogy a büntetés és korlátozás nem vezetett eredményre. Szerintetek mi lehet olyan megoldás ebben a kérdésben, ami nem csak az egyik félnek lehet jó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)