Hirdetés

Amíg aludtál, látványosan megújult a Steam

|

A Valve mind a vizuális körítést, mind a kódbázist felfrissítette. Egy kicsit minden szebb lett, és a keretrendszer egységesebbé vált.

Hirdetés

A Steam felületére sok mindent rá lehet fogni, de azt nem, hogy különösebben szemrevaló lenne. Egyértelmű, hogy a funkcionalitást részesítette előnyben a Valve az esztétikummal szemben, és ez igazából most sem változott. A UI még mindig nem a vizuális dizájn csúcsa, de a mai frissítéssel sikerült enyhén modernizálni azt: a felület kapott egy új betűtípust, a színek változtak itt-ott, valamint egyes menük átláthatóbbá váltak. Ami viszont ezeknél is fontosabb, hogy maga a kódalap is megújult.

A Valve-nek a mostani frissítéssel az volt a terve, hogy az asztali kliens, a Big Picture mód és a Steam Deck ugyanazon a kódon fusson, és ennek következtében könnyebb legyen azokat frissítgetni a jövőben.

Hirdetés

Az ilyen update-eknek része például az új értesítési felület, vagy a játékbeli overlay átalakítás, ami mindent egy kicsit egyszerűbbé és gördülékenyebbé tett. Lehet például jegyzeteket fűzni a játékokhoz és kitűzni azokat a képernyőre, teendőlistát és emlékeztetőket is megjeleníthetünk így.

A játékóriás az elmúlt órákban kezdte kiereszteni a frissítést. Mi itt Magyarországon már megkaptuk, de ha a világ másik pontján élsz, akkor a következő néhány napban valószínűleg hozzád is elér majd.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)