Hirdetés

Kína betiltotta a világ egyik legcukibb játékának értékesítését

|

Elég fura okok vezettek ahhoz, hogy még másodkézből sem lehet hozzájutni az Animal Crossing: New Horizonshoz az ázsiai országban.

Hirdetés

Az Animal Crossing: New Horizons hatalmas siker, a briteknél például jobban startolt, mint a Doom Eternal. Nem mindenki gondozhatja azonban vígan kiskertjét a Nintendo végtelenül cuki játékában. A kínai hatóságok ugyanis teljesen betiltották az új Animal Crossing adásvételét a helyi eBaynek megfelelő Taobao és Pinduoduo platformokon. 

Hirdetés

A minap a szerkesztőségi közös chatben Duncan kérdezett rá arra, hogy miért jön vele szembe folyamatosan az Animal Crossing, mi a jó ebben a játékban egyáltalán. A választ mazur adta meg: "Mert egy nagyon aranyos játék, végtelenül pozitív és megnyugtató. Egyszerűen jó vele játszani". De akkor mégis miért döntöttek úgy a kínai cenzorok, hogy betiltják ezt a cukiságbombát? 

A kínai hatóságok egyelőre nem engedélyezték az Animal Crossing: New Horizons értékesítését, vagyis hivatalosan még nem jelent meg az országban a játék. Persze kiskapukat mindig lehet találni: az egyik megoldás a digitális, eShopon keresztüli vásárlás lehet, a másik pedig a helyi aukciós oldalak (kvázi a kínai eBay), vagyis a Taobao és Pinduoduo használata. No, most a második opciót lőtték ki teljesen Kínában. 

Egy friss határozat értelmében ugyanis ezen a két aukciós oldalon mostantól nem lehet árulni a játékot, a Taobao és Pinduoduo esetében is teljesen eltűnt a kínálatból az Animal Crossing: New Horizons. Elemzők szerint ennek pedig két oka lehet: egyrészt az Animal Crossingot szívesen használják tartalomgyártásra olyanok politikai aktivisták is, akik Hongkong függetlensége mellett tüntetnek. A másik ok pedig szorosan kapcsolódik az elsőhöz: az Animal Crossing: New Horizons egyszerűen túlzottan népszerű, tele vannak vele a közösségi oldalak, ezért hatalmas figyelem irányul rá, így értelemszerűen nagy tömegekhez jutnak el a Hongkongot érintő tartalmak is. 

A kínai törvények értelmében egyetlen videojáték sem tartalmazhat olyan részleteket, amelyek "fenyegetik Kína nemzeti egységét, szuverenitását és területi integritását". A jelek szerint az, ha cuki kisállatok egy független Hongkong mellett teszik le a voksukat, sérti ezt a jogszabályt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)