Hirdetés

Apple Arcade - ezt tudja az Apple előfizetéses játékos szolgáltatása

|

A cupertinóiak is komolyan beszállnak a gamingbe, de nem egy streamelős megoldással.

Hirdetés

Olykor-olykor előfordul az Apple előadásain, hogy szó esik játékokról, de ritkán hallani olyat, hogy a cég a játékipar egyik fontos képviselője. Pedig az, csak mobilos fronton - állítólag az iOS a legnagyobb videojátékos platform, ami az alkalmazások (több mint 300 000 játék található az App Store-ban) és a felhasználók (1 milliárd játékos van) számát tekintve is igaz lehet.

Hirdetés

A mai előadás során bejelentették az Apple Arcade-et. Az Apple úgy látta, hogy hiába készülnek prémium minőségű játékok, amikért egy összeget kell fizetni, és aztán se a reklámokkal, se a haladást gátló elemekkel nem kell a felhasználóknak bajlódni, lényegesen kevesebb érdeklődőt tudnak vonzani, mint az ingyenesen kínált, reklámokkal teli címek. Erre próbált a cég megoldást találni.

Az Apple Arcade egy már kezdetben több mint 100 játékot kínáló szolgáltatás lesz, ami fix havidíjért cserébe nyújt hozzáférést prémium játékokhoz, amiket offline is kényelmesen játszhatunk. Több mint 35 fejlesztővel és kiadóval dolgoznak (köztük van az Annapurna Interactive, a Bossa Studios, a Cartoon Network, a Finji, a Giant Squid, a Klei Entertainment, a Konami, a LEGO, a Mistwalker Corporation, a SEGA, a Snowman, az ustwo games), néhány projektet anyagilag is támogatnak, cserébe viszont sem más (konkurens) platformokon, sem egyéb előfizetéses szolgáltatásokon keresztül nem lehet majd az Arcade-os címeket elérni. A játékok iPhone-on, iPaden, Mac-en és Apple TV-n egyaránt futnak, és a mentéseket átvihetjük a platformok között. A felhozatal néhány tagját láthatjuk az alábbi videóban (és a fentiben), köztük a The Pathless-szel, a Hot Lavával, és a Where Cards Fallal, de jön például egy Sonic Racing játék is, valamint a konzolos élményt ígérő Beyond a Steel Sky.

Árazásról egyelőre nincs hír, később fogják bejelenteni, ahogy az egyéb funkciókat is. A családtagok számára elegendő egy előfizetés, mindenki korlátlanul játszhat, és a szülők szabályozhatják a gyerekek hozzáférését. Ősszel indul több mint 150 régióban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)