Hirdetés

AR. Drone bajnokság és bemutató az Aréna Plázában - összefoglaló

|

Nemrég lezajlott az első magyar AR. Drone bajnokság, ahol márcsak kipróbálni is érdemes volt a felettébb mókás eszközöket.

Hirdetés

Akik kilátogattak múlt szombaton az Aréna Plázába, és megkeresték az első emeleten található, külön a bajnokságra kialakított üzlethelységet, remek szórakozásban részesülhettek.

Az egész Aréna Pláza területén olyan kijelzőkbe botlottunk, melyek az AR.Drone-t népszerűsítették videókkal, képekkel, sőt, bizonyos időközönként egy kedves női hang is tudatta az odatévedt vásárlókkal, hogy milyen kihagyhatatlan lehetőséggel élhetnek. A szemfülesek azt is láthatták, ahogy egy szervező a bolt előtt, a vásárlók feje fölött reptette az egyik távirányítós quadricoptert. Az érdeklődőket már délelőtt fél 11-től várták a szervezők a három bólyából, egy szőnyegből, és néhány fehér, AR.Drone logóval ellátott pöttyből álló tanulópályán. Regisztrációt követően bárki részt vehetett az iPod touch, illetve iPad készülékek segítségével lezajló oktatáson, melynek végén mindenki megkapta nevével, fotójával és egyedi azonosítószámával ellátott plasztikkártyáját amely nem csak 10000 forint kedvezményt adott minden iPad 2, iPod touch és AR.Drone vásárlása esetén bármely Starking üzletben, hanem a versenyek utáni sorsoláson három szerencsés Parrot termékeket nyerhetett vele. Erre később visszatérünk.

Az eredetileg fél 4-re meghírdetett verseny kezdését a hatalmas érdeklődés miatt kénytelenek voltak egy órával későbbre tolni, ugyanis folyamatosan szállíngóztak be az emberek a helyszínre, mindenki kíváncsi volt, hogy miért állnak annyian a helységben, vagy a helység előtt. Fél 5-kor viszont lezárták a regisztrációt, és miután az utolsó jogositványt is kinyomtatták, a repülők az utolsó köröket is befejezték, a pálya újabb akadályokkal bővült, és elkezdődött a 10 fős bajnokság, amelyre csak azok nevezhettek, akik saját AR.Drone-nal érkeztek.

A jelentkezést követően mindenkinek felmatricázták robotját, majd megkezdődött a harc, melyben az nyert, aki hamarabb lőtte le a másik gépét. Külső szemlélőként csupán annyit láthattunk, hogy az eltalált gép minden találatnál megmozdult, majd mikor teljesen elfogyott az ereje, lezuhant, akik viszont voltak olyan szerencsések, hogy a versenyzők közelébe jutottak, készülékeiken figyelhették, ahogy repkedtek a lézerek. Tény, hogy így vagy úgy, látványos csatározásnak lehettünk szemtanúi. Nem sok idő telt el, míg megszületett az első és második helyezett, akik egy iPadért és egy iPod touch-ért folytatták a harcot.

Előbbi a tablettel, utóbbi a zenelejátszóval lett gazdagabb, majd ezt követően megtörtént a három Parrot nyeremény kisorsolása, melyek egy AR.Drone quadricopter, egy Parrot Party Bluetooth hangszóró, és egy Parrot Minikit Slim Bluetooth autós kihangosító voltak. Mindent összevetve bárki, aki szánt néhány percet arra, hogy tegyen egy próbát a Parrot remekül működő eszközével, elégedetten távozhatott, aki pedig nem volt ott, legközelebb mindenképp úgy szervezze programját, hogy élőben is kipróbálhasson egy ilyet, hiszen tényleg rendkívül egyszerű elsajátítani, és utána hatalmas szórakozást nyújt! (Nem is említve, hogy a beépített kamerának köszönhetően könnyedén körülnézhetünk környezetünkben, akár madártávlatból, akár több méter távolságból).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)