Hirdetés

ArmA 3 - Steam nélkül meg sem moccan

|

A Bohemia Interactive elkerülhetetlennek tartja, hogy Steam exkluzív legyen az ArmA széria harmadik tagja.

Hirdetés

A sötét fellegek elvonultak a Bohemia Interactive fejlesztői fölül, mikor szabadlábra engedték korábban bebörtönzött társaikat, így semmi sem vethet gátat az ArmA 3 elkészülésének.

Joris-Jan van ’t Land, a projekt vezetője a Bohemia hivatalos blogján számolt be róla, hogy az ArmA 3 nem csupán PC-exkluzív lesz, de legutóbbi döntésük értelmében Steam is szükségeltetik majd a futtatásához. Land jól tudta, hogy a bejelentés jó pár rajongónál ellenérzést válthat ki, ezért megpróbált beavatni mindenkit a részletekbe. Az úriember első sorban a kalózkodást jelölte meg indokként, hiszen mi lehetne jobb megoldás erre a problémára, mint a kötelező Steam használat. Bevallása szerint a későbbiek folyamán előfordulhat, hogy DRM-mentesítik majd az ArmA 3-at, de kezdetben mindenképpen Steam kapcsolat szükségeltetik majd a telepítéshez (támogatni fogják a Steam offline módját is). 

A cég másik munkatársa, Marek Španěl a következőket nyilatkozta:"Független fejlesztőként folyamatosan át kell értékelnünk a fejlesztési folyamatot és a játékaink terjesztésének módját. Összevetettük az erősségeket és gyengeségeket, majd arra a következtetésre jutottunk, hogy a Steam lehetővé teszi számunkra a játék egyszerűbb kiadását és nagyban javítja a felhasználói élményt is.”

A Valve disztribúciós rendszere tehát tovább erősödik, miközben az Origin Mac-en keresztül próbálja megszorítani a nagy ellenlábast.

Az ArmA 3 várhatóan 2013 során mutatkozik be, kizárólag PC-n.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)