Hirdetés

Assassin’s Creed easter egg miatt hullanak a Far Cry 6 játékosai

|

A közel másfél évtizedes kondicionálás megtette hatását, Dani Rojas önként veti magát a mélybe egy szimpla hang hatására.

Hirdetés

Lóháton szeled az éjszaka sötétjét, egy magas toronyhoz érve azonnal kiszúrod a felfelé vezető utat. Ismeretlen terepen jársz, érdemes hát fentről is körbenézni. A peremből kiálló gerendáról elrugaszkodva egy sas hangja üti meg a füledet, elegáns földet érésedről a mélyben hívogató szénakazal gondoskodik.

Az Assassin's Creed játékosainak nem ismeretlen a rutin, hiszen a fenti folyamat a bizonyos Leap of Faith, vagyis a Hit Ugrása, amit a térkép csodás kilátást nyújtó magaslati pontjait megmászva már több ezerszer átélhettünk a 2007 óta bővülő szériában.

Hirdetés

Ezt használta ki a Ubisoft Toronto csapata, akik egy zseniális,  feltételes reflexekre ható easter egget rejtettek el a Far Cry 6-ban, virtuális öngyilkosságba trükközve a forradalmárokat. Az Isla Santuaro északi részén, a Cayo Seguro-félszigeten ugyanis álldogál egy torony, melynek tetején egy ugródeszkát találunk, alant pedig egy szénakazal várja, hogy belevessük magunkat.

A felületesebb szemlélők ezen a ponton talán nem is kapcsolnák össze a jeleket, de a ravasz fejlesztők még az AC-ből ismert sashangot is benyomják, így pedig már nem is kérdés, hogy rengetegen döntenek az ugrás mellett. Puha érkezés helyett azonban hirtelen halál a jutalmuk, mivel ez a szénakazal jóval kevésbé hatékony az esések csillapításában, mint az Assassin's Creed természetfeletti puhasággal ölelő boglyái.

A halálos easter eggről több Reddit-poszt is beszámolt, és persze van már YouTube-videó is, tessék hát derülni más kárán:

A sztori érdekessége, hogy a Far Cry 5-öt és a Watch Dogs: Legiont is jegyző Ubisoft Toronto egyébként sosem fejlesztett Assassin's Creedet, a végzetes meglepetés így akár fricskának is tekinthető a testvér stúdiók felé.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)