Hirdetés

Assassin's Creed: botrány a tesztek körül!

|

Az ign kevesebb, mint huszonnégy óra alatt kétszer nyúlt bele az Ubisoft régóta várt játékáról szóló tesztjébe.

Hirdetés

Másfél év telt el azóta, hogy a világ tudomást szerzett az Ubisoft egyik legnagyobb volumenű fejlesztéséről, a keresztes háborúk idején létrejött hassassin-szekta ténykedésére építő Assassin's Creed-ről. Talán az sem képezheti vita tárgyát, hogy nem volt még olyan játéka a francia óriásnak, amelyet ily mértékű felfokozott várakozás övezett. Habár Altair kalandjaira a PC híveinek még hónapokat kell várniuk, Playstation 3 és XBox 360 konzolok tulajdonosai számára már kézzelfogható közelségbe került a végső produktum. Ha már így alakult a helyzet, akkor a szerencsésebb lapok és portálok bele is vetették magukat a mindent felölelő tesztelés folyamatába.
Itt kezdődik a mi kis történetünk. Adva vagyon ugyanis két, általatok is jól ismert portál, amelyek a világon a leglátogatottabbaknak számítanak. Mint bizonyára kitaláltátok, az egy ideig a fúzió gondolatával kacérkodó ign és gamespot párosról van szó.
A korábban szigorúsága miatt sokat kritizált gamespot annak rendje, s módja szerint megadta az Ubisoft friss versenyzőjének a mindenki által előre borítékolt 9 pontot a lehetséges tízből. Ezzel szemben az ign érdekes eredményekre jutott. A tesztereik szerint komoly gondok akadnak a képfrissítéssel, s ezen probléma elsősorban az erősebb hardvernek számító PS3-at érinti. Különös dolog ez, hiszen ellenlábasuk szerint, ha volt is akadás, akkor az a gyengébb paraméterekkel rendelkező X360-on fordult elő. Az ign pedig ezen, illetve a szerintük egy idő után unalomba fulladó játékmeneten felbuzdulva kőkemény 7.5-re értékelte a Sony konzoljára készült verziót. Később az erre utaló szöveget eltávolították a cikkből. Hogy ez valamilyen külső (Sony, Ubisoft) nyomásra történt-e, azt egyelőre nem tudni. Jómagam úgy hittem, ezzel véget is ér a történet, ám nem sokkal később újabb módosítás történt, s gyakorlatilag visszatértek az eredeti állításhoz. A rengeteg megkeresésre az ing annyit reagált, hogy csupán egy copy-paste hibáról van szó.
A Microsoft gépére érkező változat is elég érdekesen járt, hiszen az ugyanazon céghez tartozó ausztrál divízió 8.7, az amerikai 7.7, míg az angol 6.5 pontot tartott megérdemeltnek.
Alapvetően nem az a baj, hogy az egyik fél kiemelkedőnek, a másik fél átlagosnak és problémákkal terheltnek tartja az Assassin's Creed-et, hanem az, amit az ign művelt. Véleményem szerint nem csak a saját hitelét ássa alá az utólagos „kivágom, módosítom, újra meggondolom magam" lépéseivel, hanem az egész szakmát.

 


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)