Hirdetés

Assassin's Creed: két új cím várható 2014-ben

|

A Ubisoft képviselője nem kommentálta a névtelen, de a projekthez közel álló forrásból származó értesülést.

Hirdetés

Az egész a Ubisoft Sofia egyik producerétől, Momchil Valentinov Gindyanovtól indult, aki egy interjúban utalt rá, hogy valószínűleg jövőre egynél több új Assassin's Creed játék jelenik meg. Ez persze javarészt eddig is így volt, ám a fő megjelenés mellett a korábbi években csak kézikonzolos címeket, vagy valamilyen spinoff játékot kaptunk, ezúttal azonban nem ezekre gondolt a Ubisoft bolgár munkatársa.

Az Examiner névtelen belsős forrása szerint amellett, hogy a sorozat komoly átalakításokon fog átesni a játékok témáját illetően, várhatóan a két 2014-re ütemezett cím közül az egyik kizárólag a next-gen konzolokra jelenik meg (Xbox One-ra és PlayStation 4-re), a másikkal pedig a jelenlegi konzolgenerációt célozza meg a francia kiadó. Érdemes megjegyezni, hogy nem is utalt egyik cím esetében sem a PC-re, sem a Wii U-ra, mint lehetséges platformra, ám mivel Ubisoftos megerősítés, vagy kommentár nélkül (direkt sajtómegkeresés ellenére) csupán egy pletykáról beszélünk, ennek nem érdemes egyelőre túl nagy jelentőséget tulajdonítani. 

A konzolgenerációk közötti különbség által kreált problémákról egyébként már az Assassin's Creed IV: Black Flag kapcsán is beszélt a Ubisoft marketingese, Tom Key. Szerinte a Black Flag esetén még az eldadások nagyobb részét nem a next-gen konzolokon várták, így nem csinálhattak két annyira eltérő játékot, hogy ne lehessen őket együtt hirdetni. Ezzel kapcsolatban változást vár Key: állítása szerint erőforrásai javát a játékipar egyre inkább a PS4 és Xbox One címekre fogja összpontosítani. Ennek, és a két konzolgeneráció között fennálló teljesítménykülönbségnek köszönhetően pedig egyre nehezebb lesz olyan játékokat fejleszteni, amik minden platformon egyformán jól teljesítenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)