Hirdetés

Assassin's Creed Unity, Call of Duty: Advanced Warfare - 2014. novemberi játékmegjelenések

|

Novemberben többek között jön a Call of Duty: Advanced Warfare, az Assassin's Creed Unity és Rogue, a World of Warcraft: Warlords of Draenor, a Far Cry 4 és a Grand Theft Auto V PS4-es és Xbox One-os változata - aki eddig nem költötte el minden pénzét, az most készüljön.

Hirdetés

Pár hónappal ezelőtt még attól tartottunk, hogy az október az idei év játékmegjelenések szempontjából legkeményebb hónapja, aztán egyik-másik címet elhalasztották, és világossá vált, hogy a november sem lesz egy könnyű menet. Az új Call of Duty például már kedden berobban, de minden héten jön legalább egy (inkább két vagy több) cím, amit biztos nem akartok kihagyni. Készüljetek fel: a novemberi és decemberi GameStar magazin is zsúfolásig lesz tesztekkel.

Call of Duty: Advanced Warfare - november 4. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Új év, új Call of Duty, de most egy új stúdiótól. Idén a sorozat korábbi részein (és egyébként a Dead Space-en) dolgozó veteránokból összeverődött Sledgehammer Gamesé a lehetőség, hogy visszaállítsa a széria reputációját, és napokon belül megtudjuk, az Advanced Warfare milyen irányba billenti a mérleget. Az exoskeletonok használata és a többjátékos mód újításai papíron jónak tűnnek, már csak egy valóban izgalmas kampány kell. Meg sok-sok Kevin Spacey.

The Binding of Isaac: Rebirth - november 4. - PC, Mac, Linux PlayStation 4 [PC előrendelés]

A Binding of Isaac egy fura gyermek, nem is való mindenkinek, és aki az alapjátékot nem szerette, valószínűleg a Rebirth kiadást sem találja majd csábítónak. A játék a Nicalisnak köszönhetően (akik a Cave Story remake-eket is készítették) kapott egy új grafikus motort, amivel a legtöbb PC-n 60 fps-sel fut, szebbek a vizuális effektek, illetve vadonatúj betétdalok és hangok kerültek bele, na meg 150 új tárgy, 3 új játszható karakter, egy új fejezet és 16 boss. A PlayStation 4-es változat a PlayStation Plus egyik ingyenes játéka a hónapban.

Rocksmith 2014 Edition - november 4. - PlayStation 4, Xbox One

Ha már a második Rocksmith játékot Rocksmith 2014 Editionnek nevezték, akkor logikus lett volna, ha idén megkapjuk a Rocksmith 2015 Editiont, de a Ubisoft idén még csak a tavalyi játékot költözteti újgenerációs konzolokra. Az új változat 1080p-ben fut, rögzíthetjük és feltölthetjük azt, ahogy játszunk, és PS4-en támogatja a Remote Playt, viszont ilyenkor a Vitán csak a szám fut, nem tudjuk rákötni a gitárt, így nem kapunk visszajelzést teljesítményünkről. De a buszon is lehet gyakorolni legalább. Ja, várjatok...

BioShock Infinite: Complete Edition - november 4. - Xbox 360, PlayStation 3

Ha van olyan játék, aminek jót tenne, ha átportolnák Xbox One-ra és PlayStation 4-re, akkor az a BioShock Infinite. Most, hogy az Irrational Games már nincs többé, tartunk attól, hogy erre soha nem kerül sor, de azért a múltgenerációs változat megmarad nekünk. A Complete Edition pontosan az, aminek mondja magát: az alapjáték és a DLC-k egybecsomagolva. Aki még az alapjátékkal sem játszott, az mindenképp ezt a kiadást vegye meg.

Tears to Tiara II: Heir of the Overlord - november 7. - PlayStation 3

A nyugati címek közé most is befért egy japán. A Tears to Tiara II egy vizuális novella/stratégia hibrid, melyben egy fiatal fiú (aki egy már elfeledett uralkodói család leszármazottja) veszi fel a harcot a Birodalom katonáival, hogy megmentsen egy Tarte nevű lányt, aki elrablása előtt is küzdelemre buzdította őt. Egy kicsit bonyolult, de a játék biztos jobban elmagyarázza, mint én.

Valkyria Chronicles - november 11. - PC

Épp a héten jelentette be a Sega, hogy az egykor PS3-exkluzív Valkyria Chronicles PC-re is megjelenik, ráadásul kevesebb mint két hetet kell rá várni. Mint ahogy azt bizonyára olvastátok, a játék az 1930-as évek egy fiktív változatában játszódik, ahol a Birodalom és a Szövetség feszül egymásnak, és próbálja meghódítani a Gallia nevű kis, semleges országot. Nagyon jó értékeléseket kapott, és a világháborús téma miatt egy kicsit nekünk, nyugati játékosoknak is vonzóbb lehet, mint más japánból importált alkotások.

Halo: The Master Chief Collection - november 11. - Xbox One [Előrendelés]

Sokan csak most, az Xbox One megjelenését követően csatlakoztak a konzollal rendelkezők táborához, így nekik valószínűleg a Halo sorozat több része is kimaradt. Azt pedig a babona szerint egyik Xbox-tulaj sem engedheti meg magának, hogy ne ismerje mélyrehatóan a legfontosabb exkluzív szériát, úgyhogy a Microsoft összeállította a Master Chief Collectiont, melyben a Halo: Combat Evolved, a Halo 2, a Halo 3 és a Halo 4 felújított változata, a Halo Nightfall széria, illetve egy kulcs található a Halo 5: Guardians többjátékos bétájához. Ennyi tartalom nem fért rá egy lemezre, aki megveszi, készüljön fel a 20 GB-os Day One patch letöltésére is, de higgyétek el, megéri. 

World of Warcraft: Warlords of Draenor - november 13. - PC, Mac [Előrendelés]

A két éve megjelent Mists of Pandaria annyira nem jött be a World of Warcraft játékosoknak, de a Warlords of Draenor már csak sztorija miatt is több eséllyel indul. Egy alternatív idővonalra keveredünk, ahol Grom összerántja a klánokat és megalapítja az Iron Horde-ot, majd megkezdi menetelését Draenor földjén. Ez számunkra elsősorban (a számtalan új questen túl) egy új területet jelent, de a szokásos szintkorlát emelés mellett most már saját erődöket is építhetünk és gondozhatunk, megváltoznak a karaktermodellek, fejlődik a PvP és sok minden más. 

Pro Evolution Soccer 2015 - november 13. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Az idei FIFA kiemelkedően jó lett, még magasabbra tette a PES által megugrandó lécet. Már ha egyáltalán a Konami meg akarja ugrani – az utóbbi években úgy tűnt, hogy nem próbálkozik eléggé. A PES 2015-tel a széria jelenlegi generációs konzolokon is debütál, úgyhogy már csak emiatt is fontos mérföldkő ez, de az eddig ismertetett újítások alapján még nehéz megmondani, hogy jelentős-e a változás a tavalyi kiadáshoz képest. A videóban látottak azért elég bíztatóak, úgyhogy várjuk szeretettel, hátha megint komoly konkurenciája lehet az EA Sports jelenleg vezető sorozatának.

Assassin’s Creed: Rogue - november 13. - Xbox 360, PlayStation 3 [Előrendelés]

Egy nap eltéréssel jelenik meg az idei év két nagy Assassin's Creed játéka. Előbb a Rogue-ot kapjuk meg, ami idén csak előző generációs konzolokra lesz kapható, de egy pillanatig sem meglepő módon PC-re is jön – viszont arra a változatra jövő év elejéig várni kell. A Rogue-ban egy asszaszinból templomossá térült fickót, Shay-t irányítjuk, és a gonosz, csúnya, rossz asszaszinokat gyilkolhatjuk kéthalomra. Érdekes, hogy most a másik oldal szemszögéből élhetjük meg a konfliktust, igazi AC-fanoknak kihagyhatatlan. Az előrendelők exkluzív gyűrűt kapnak ajándékba.

 

Assassin’s Creed Unity - november 14. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Nem mintha a Rogue nem lenne elég fontos, de a legfontosabb idei AC egyértelműen a Unity. A francia forradalom (és mint megtudtuk, a második világháború) idejébe utaztató játék tényleg kihasználja az új konzolok adta előnyöket, átrohanhatunk házakon, Párizs utcáit soha nem látott tömegek lepik el, és három barátunkat magunk köré gyűjtve kooperatív küldetésekben is részt vehetünk. A gépigény sajnos elég durva, de cserébe tényleg olyan élmény jár, amit nem felejtünk el egyhamar. Az előrendelők számos jóságot kapnak (pólót, kitűzőket, DLC-ket), még nem késő jelezni szándékotokat.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham - november 14. - PC, Mac, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

A zombikat követően lehet, hogy a Föld elhagyása lesz a következő slágertéma, ugyanis a Civilization után a LEGO Batman széria is az űrbe megy. A LEGO Batman 3: Beyond Gothamben Brainiac be akarja gyűjteni az összes bolygót, Batman és kompánája pedig ezt igyekszik megakadályozni, ehhez viszont bolygóról bolyógra haladva kell megküzdeni mindenkivel, aki ellenségesen lép fel hőseink ellen. Több mint 150 játszható karakterrel ez az eddigi egyik legnagyobb LEGO játék, és még egy rakás DLC is jön hozzá.

This War of Mine - november 14. - PC, Mac, Linux

A This War of Mine először akkor nyert meg minket, amikor az első trailer alatt a Gyöngyhajú lány szólt. A játék nem hős katonák szemszögéből mutatja be a háborút, hanem egyszerű civilekéből, akik próbálnak túlélni, miközben az éhséggel, a gyógyszerhiánnyal és az alapvető veszélyekkel néznek szembe. Nappal a bázist fejleszthetjük, kereskedhetünk és gondoskodhatunk a túlélőkről (mivel ha kimozdulunk, a mesterlövészek intéznek el), éjszaka pedig elmehetünk kutatni a szükséges dolgok után. Régóta vártunk már egy ilyenre, és a gameplay trailer is megerősíti bennünk, hogy ez bizony más lesz, mint az eddigi háborús játékok.

Company of Heroes 2: Ardennes Assault - november 18. - PC

Nem mondhatni, hogy a stratégiai játékok műfaja virágzik. Kevés az új próbálkozó, leginkább bejáratott sorozatok bővülnek, de ez azért nem mindig baj. A Company of Heroes 2: Ardennes Assault a CoH2 önálló kiegészítője, ami továbbra is a második világháborúban marad, és az ardenneki offenzívát dolgozza fel.

Grand Theft Auto V és Grand Theft Auto Online - november 18. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Emiatt nehéz nem izgatottnak lenni. Sajnos a PC-s verzió itt is jövőre csúszott, de a PS4-es és Xbox One-os november közepén, több mint egy évvel az első változat után jön, és újra nagyot üt. Az a helyzet, hogy nem csak a visszatérőknek járó ajándékok miatt érdemes újra megvenni, ugyanis a Rockstar olyan újításokkal készül, amiktől tényleg összecsináljuk magunkat. Új fegyverek, járművek, tevékenységek lesznek, sűrűbb közlekedés, fejlettebb törés- és időjáráseffektek, illetve még több vadállat vár minket, a GTA Online-ban pedig az egy szerveren tartózkodók maximális számát 16-ról 30-ra növelték. És biztos, hogy ez még nem minden – szó volt mind autós, mind gyalogos belső nézetről is. Mi már az elsővel is megelégszünk.

Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom - november 18. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Aránytalanul kevés figyelmet kapnak az Adventure Time játékok, a hírekben alig hallani róluk, pedig ez már a harmadik a sorozatban. Oké, az Explore the Dungeon Because I Don't Know tényleg nem volt jó, de azért lenne pár elképzelésünk, hogy hogyan lehetne Finn, Jake és Ooo földjének többi lakója főszereplésével jó játékot készíteni. Ez nem feltétlenül egyezik azzal, ahogy a WayForward Technologies elképzeli, de majd eljön az az idő, amikor egy Kalandra Fel! játék jó szolgálatot tesz a rajongóknak. Reméljük, hogy a felülnézetes akció-kaland-puzzler, a The Secret of the Nameless Kingdom tesz egy lépést a helyes irány felé.

Watch Dogs - november 18. - Wii U

A Ubisoft megígérte, hogy lesz Watch Dogs Wii U-ra, és tartja is a szavát. A játék ezen változata kétféleképpen használja ki a GamePadet: ha a nagy képernyőn játszunk, a térképet látjuk rajta, egyébként pedig, ha bekapcsoljuk az Off-TV play-t, magát a játékot látjuk a kontroller kijelzőjén. Kíváncsiak vagyunk, hogy alakulnak az eladások, és mekkora igény van egy minden más fontosabb platformra elérhető a játékra ezen a platformon.

Far Cry 4 - november 20. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Nem irigyeljük most a Ubisoft dolgozóit, akik napi 24 órát dolgoznak egész novemberben (ha nem többet). Nagyjából egy héttel az AC-k után jön a Far Cry 4, ami hasonlóan fontos, világszerte többszázezer, sőt, millió játékos várja izgatottan, hogy milyen lesz Kyratban küzdeni egy pszichopatával és díszes társaságával. Egyetlen dologtól félünk, mégpedig attól, hogy túl sok lesz a hasonlóság a Far Cry 3-mal, de ez most még nem akkora baj, csak ne legyen belőle rendszer. Aki az 576-nál rendeli elő, DLC-k mellett egy Far Cry 4 öngyújtót és egy pólót is kap.

WWE 2K15 - november 21. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Októberben megjelent a WWE 2K15 előző generációs változata, de a jelenlegi generációsra még várni kell egy kicsit, hogy biztosan úgy csillogjon John Cena testén az izzadság, ahogy illendő. Ugyanazzal a technológiával szkennelték be a harcosok arcát és testét, mint amit az NBA 2K14-nél is használtak, emellett a ruházat, a szakállak és a hosszú hajak textúráit is feljavították. Az 1080p és 60 fps mindkét platformon garantált.

Middle-earth: Shadow of Mordor - november 21. - Xbox 360, PlayStation 3 [Előrendelés]

A Middle-earth: Shadow of Mordor rendesen odacsapott, de az Xbox 360-asok és PS3-asok kimaradtak. Sebaj, november 21-én a nekik szóló változatok is megjönnek, amik nyilván különböznek majd az eddigiektől, de nem tudjuk, miben (annyi biztos, hogy a Nemesis rendszer máshogy fog működni). Valószínűleg nem lesz olyan nagyon durva az eltérés, de ki tudja, mit tudtak még kisajtolni a gépekből, és mi az, amihez már az új konzolok ereje kell.

Escape Dead Island - november 21. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A Dead Island sorozat új mellékágát sem hype-olták túl, pedig nagyon érdekes a koncepció. Egy Cliff Calo nevű srác szerepében kell nyomoznunk azután, hogy pontosan mi is folyik Banoin, és hogy miért tört ki a zombiinvázió. Lopakodni kell, ugyanis nyilván nem gépfegyverekkel indulunk neki, hanem mi állíthatjuk össze arzenálunkat a talált dolgokból. Már csak azért is érdemes az Escape Dead Islandet végigjátszani, mert összeköti az első részek történetét a Dead Island 2-ével, és nem árt képben lenni.

Sonic Boom: Rise of Lyric - november 21. - Wii U

Hamarosan lezárul a Nintendo és a Sega partnersége, a Rise of Lyric az utolsó játék, ami a két cég szövetségének köszönhetően születhet meg. Sonic és társai nagy meglepetésünkre Dr. Eggman ellen harcolnak, legalábbis eleinte, mígnem Sonic kiszabadítja a kígyószerű Lyricet, aki el akarja pusztítani a világot.

Dragon Age: Inquisition - november 21. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Épp ma került aranylemezre a Dragon Age: Inquisition, mely minden eddig Dragon Age játéknál jobb lesz. Átdolgoztak néhány dolgot, visszahoztak funkciókat, kivettek másokat, és teremtettek egy olyan gyönyörű világot, ami már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy órákat töltsünk el benne. De azért lesz mit tenni, és oda is kell figyelni arra, hogy mit teszünk, mert döntéseinknek most minden eddiginél nagyobb súlya van.

Thomas Was Alone - november 25. - PlayStation 4, Wii U

Mike Bithell játéka, ami eredetileg egy böngészős flashjáték volt, mostanra odáig jutott, hogy PlayStation 4-es, Wii U-s és Xbox One-os port készül belőle. Ezek közül kettő most jelenik meg, az utolsót még nem tudjuk, mikorra várhatjuk. Különböző formákat kell irányítani, mindegyikőjük egyedi képességekkel rendelkezik. Jópofa, nézzétek meg a videót és meglátjátok.

 

Geometry Wars 3: Dimensions - november 26. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Nagy örömünkre visszatér a Sierra Entertainment, és ennek örömére be is jelentették a Geometry Wars sorozat harmadik részét, amit a Lucid Games fejleszt. Ha ismeritek a szériát, nem fog meglepetés érni, de nézzétek meg az alábbi videót, bőven van benne gameplay, ami segít eldönteni, kell-e nektek vagy sem.

LittleBigPlanet 3 - november 26. - PlayStation 3, PlayStation 4 [Előrendelés]

A Sonynak idén már nem lesz komolyabb exkluzívja, de azért még jön egy LittleBigPlanet 3, amivel bőven beérjük a maradék időre. Sackboy visszatér és hozza a barátait is, meg az első két játék összes pályáját, meg egy rakás újdonságot a DualShock 4-nek köszönhetően, meg mindent, amiért a szériát imádjuk.

Raven’s Cry - november 27. - PC, Mac, Linux, SteamOS, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Engedjétek meg, hogy ebbe ne menjek bele újra. A Raven's Cry-t MEGINT elhalasztották, már ebbe az ajánlóba is félve rakom be, de legalább még több platformra jön, mint amennyire eddig vártuk. Most már tényleg legyen jó. Az se baj, ha rossz lesz. Csak legyen.

Super Smash Bros. for Wii U - november 28. - Wii U [Előrendelés]

Tegnap derült ki, hogy a Super Smash Bros. Wii U-s változata december helyett novemberben jön Európába, úgyhogy a tervezettnél egy héttel korábban verhetünk szét Nintendo karakterekkel más Nintendo karaktereket, egyszerre összesen nyolcan.

2014. decemberi játékmegjelenések

Kingdom Hearts HD II.5 Remix - december 2. - PlayStation 3

The Crew - december 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 [Előrendelés]

NES Remix Pack - december 5. - Wii U

Lara Croft and the Temple of Osiris - december 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Halo: Spartan Strike - december 12. - PC

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - december 18. - PC

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)