Hirdetés

Assassin's Creed Unity - Ellie szerint is gáz, hogy nem lehet csajjal játszani

|

A The Last of Usban Ellie-t alakító színésznő, Ashley Johnson szintén kiakadt, hogy az Assassin's Creed Unity játszható karakterei közül egyik sem nő.

Hirdetés

Sokak szerint 2014-ben evidens, hogy ha egy játékban testreszabható karakterek vannak, akkor öltözékük mellett nemüket is meg lehessen változtatni.

A Ubisoft továbbra is kapja a sarat amiatt, hogy az Assassin's Creed Unity co-op módjában megjelenő négy karakter egyike sem csaj. Ugyan a széria több részében is megjelentek női asszaszinok (sőt, a Liberationben irányíthattuk is Aveline-t), a Ubisoft most valahogy nem tartotta ezt elsődlegesnek. Ashley Johnson, aki a The Last of Usban nyújtott alakításáért BAFTA-díjat kapott, a VideoGamernek adott interjújában szintén a felháborodottak mellé állt. „Részben színésznőként, részben női gamerként állok a dologhoz.” - mondta.

„Az Assassin's Creed Unity remek példa: amikor megláttam a játékmenetet, és láttam, hogy a többjátékos módban nem lehet női karaktert választani, úgy voltam vele, hogy 'Nemár! 2014 van! Hány videojáték kell ahhoz, hogy belássák, kell a választható női karakter?' És talán nem csak PS Vitán.”
 

„Ez az egész felzaklatott. Olyan sok női gamer van. Nem tudok százalékot mondani, de rengeteg nő játszik videojátékokkal, és jó lenne erősebb női karaktereket látni, akik nem csak egy bajba esett kislány, egy szerelmi kiszemelt vagy nincs túlszexualizálva. Nem is kell badassnek lennie. Csak legyen szimplán egy egyszerű női karakter.”

Johnson hozzátette még, hogy a videojátékoknak általánosságban jobb karakterizációt és narratívát kell nyújtaniuk, hogy a férfi karakterek is kielégítőbbek legyenek.

Nem ez az utolsó, hogy a témával kapcsolatban valaki megszólal. Már csak a Ubisoftnak kell lépnie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)