Hirdetés

Mi fér rá az Assassin's Creed Valhalla térképére?

|

A viking óhazán kívül négy királyság földjét is bebarangolhatjuk majd az Assassin's Creed Valhallában.

Hirdetés

Eivor története és utazása szülőföldjén, Norvégiában kezdődik, ám a játékidő legnagyobb hányadát már szász földön fogjuk tölteni, mégpedig a mai Anglia területén. Szándékosan nem Egyesült Királyságot írtam, mert eddigi értesüléseink szerint sem Skócia, sem Wales és pláne az Ír-sziget nem része a portyázásra kijelölt területnek.

Hirdetés

K.u. 873-ban járunk, és akkoriban még csupán ábránd volt az egységes angol királyság gondolata, amit leginkább Alfréd, Wessex uralkodója szövögetett merészen. Az ő birodalmán kívül még Mercia, Northumbria és East Anglia osztozott a kérdéses területen, valamint ápolt hol kimondottan ellenséges, hol pedig már-már baráti viszonyt a norvég és dán betolakodókkal. A se veled, se nélküled jellegű politikai játszmákat remekül bemutatják és a történelemkönyvektől ódzkodó közönség számára is befogadhatóvá teszik a Vikings, és a kevésbé ismert The Last Kingdom sorozatok.

Okkal szerepelt Alfréd a trailerben, ugyanis messze az említett király volt a leghatalmasabb mind közül, neki sikerült dacolnia az északiakkal és csakis ő tudott számára előnyös megállapodásokat kicsikarni belőlük. Érdemes még megjegyezni, hogy annak idején a vikingek nemcsak a tengerparton létesítettek telepeket, hanem jóval beljebb is, mégpedig azért, mert az általuk használt sárkányhajók kiválóan alkalmasak voltak a folyami közlekedésre is. Ez pedig olyasmi, aminek feltétlenül vissza kell köszönnie az Assassin's Creed Valhallában is, amennyiben a marginálisnál jelentősebb szerepet szánnak a hajózásnak, akárcsak a Black Flagben, a Rogue-ban és legutóbb az Odyssey-ben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)