Hirdetés

ASUS GeForce 9600 GT, DDR2-es RAM-mal

|

Miért gondolják úgy az ASUS-nál, hogy ma, egy DDR2-es memóriával felszerelt videókártyának van létjogosultsága?

Hirdetés

Igen csak meglepte a szaksajtót a hír, hogy az ASUS egy 512 Mb DDR2-es memóriával ellátott G94 típusú GPU-s GeForce 9600 GT-t kíván piacra dobni, a logikusnak -és minimumnak is- tekinthető GDDR3-mas megoldás helyett. Csak mellékes információ, hogy a nagy rivális AMD HD4870-es kártyáit az egyes gyártók már GDDR5 típusú memóriával szerelik fel és adják ki.

 

asus_en9600gt_mg-htdp-512md2_01.jpg
 A GPU egyébként 650 MHz-en, a shaderek 1625 MHz-en a DDR2-es RAM pedig 800 MHz-en fut. A kártya alapja egy kék színű nyomtatott áramkör, amit szilárd polymer alumínium kondenzátorok és egy Glaciator hűtő „díszít". A kártya memóriabusz szélessége 256-bit, támogatja a DirectX 10-et, SLI képes és két DVI kimenettel rendelkezik. Az ASUS EN9600GT MG/HTDP/512MD2 külföldön már kapható, ára 95 euró, forintra átszámolva kb. 25e Ft. Hogy mennyire fogja az öregecske DDR2 visszafogni a kártyát, azt mihelyst módunkban áll letesztelni azonnal közöljük veletek. Addig lehet találgatni.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)