Hirdetés

ASUS ROG EN9800GT Matrix - Méltó régi nagy híréhez?

|

Annak idején a 8800 GT mindenki elismerését kivívta, de az ASUS trónkövetelőjének sincs miért szerénykednie.

Hirdetés

Az ASUS hivatalosan is útjára bocsátotta Rebublic of Gamers (ROG) termékcsaládjának új tagját, a ROG EN9800GT Matrix videokártyáját. Döntésének alapja a korábbi, szintén ROG márkajelzés alatt „született" EN9600GT Matrix sikere. Az EN9800GT Matrix azoknak lehet jó vétel, akik a termékben rejlő extra lehetőségekre helyezik a hangsúlyt. Nézzük meg, hogy miért!

 

asus_rog9800gt.jpg

 

A kártya GPU-ja 612MHz-en jár, ami mellé 512MB méretű, 900 MHz-en (1800 MHz effektív) ketyegő memória társul. A kártyán helyet kapott továbbá 112 Stream processzor, melynek órajele 1500 MHz-re lett feltornázva. A fekete áramköri lapon dizájnos, kettő slot helyet igénylő hűtő feszít, hogy felvegye a versenyt a kártya igen csak húzható egységeivel, melyre jó példa, hogy a feszültségmegemelő fícsör segítségével -az ASUS állítása szerint- a GPU-nál 750MHz-et, a Stream processzoroknál 1753MHz-et, a memónál pedig effektív 2000MHz-et is elérhetünk.

 

asus_logo_1_1.jpg

 

A feszültség-állítósdi mellett teljes monitoring alá esett a GPU, a memória és a tápellátó áramkör hőmérséklete, ugyan ezen egységek áramfelvétele, a hőmérséklet függvényében automatizált a ventillátor-fordulatszám, valamint néhány energia megtakarítási lehetőség is a rendelkezésünkre áll. És persze a DirectX 10, az Nvidia SLI, a DVI, HDMI bla, bla, bla... :)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)