Hirdetés

Az Atlus fellépett a Persona 5 emulátora ellen

|

A Persona 5 futtatható az RPCS3 emulátorral, amit annak fejlesztői nagy lendülettel hirdettek is mindenhol. Erre pörgött be a kiadó.

Hirdetés

Az Atlus szerzői jogok megsértése miatt követelte az RPCS3 fejlesztőitől, hogy vegyenek le mindenféle Persona 5-tel kapcsolatos információt, képet, és hirdetést a weboldalukról és Patreon profiljukról. Itt azonban nem állnak meg, mert azzal érvelnek, hogy a játékot nem lenne szabad PC-n futtatni.

Hirdetés

Ennek megfelelően az Atlus le akarja lövetni az emulátort fejlesztő csapat teljes Patreon oldalát is. Az Atlus a következő szöveggel követeli a közösségi finanszírozás beszüntetését:

"A PS3 emulátor önmagában nem sért semmilyen jogot, ugyanakkor a Persona 5 játék egyik verziója sem kellene hogy futtatható legyen PC-n, és azzal, hogy a fejlesztők ezt lehetővé teszik, jogsértést követnek el."

A Patreon üzemeltetői erre azzal reagáltak, hogy maga az oldal nem sért semmilyen jogot, illetve még az emulátor fejlesztése és futtatása sem illegális. Az Atlus azzal vágott vissza, hogy az emulált változat futtatásához meg kell kerülni a másolásvédelmet, azonban az RPCS3 fejlesztőinek országában magáncélra készített másolatot létrehozni nem illegális, így ez is alaptalan dobálózás. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az emulátor fejlesztői a futtatási leírásaikban mindenhol kihangsúlyozzák az eredeti példány használatának fontosságát. Nyilván ez nem jelent sokat az interneten, de jogi oldalról ez védi őket.

Mindezek mellett az Atlus nem ment neki magának az emulátor oldalának (valószínűleg nem is tehetik ezt meg lévén az az Egyesült Államokon kívülről működik), viszont ha valamilyen csoda folytán tényleg le tudják lőni a Patreon oldalukat, az komolyan elvághatja a jövőbeli frissítések folyamát. Egyelőre azonban nem úgy tűnik, hogy az Atlusnak lenne bármilyen jogi alapja arra, hogy ezt megtegye.

Az RPCS3 fejlesztői leszedtek minden Persona 5-tel kapcsolatos hirdetést, képet és szöveget mind az emulátor, mind a Patreon oldaláról. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e az ügynek folytatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)