Hirdetés

Átnevezik a Pro Evolution Soccert, az új játék már teljesen ingyen jelenik meg

|

Ideje elfelejteni a Pro Evolution Soccer vagy PES elnevezéseket.

Hirdetés

A Konami döntött, kukázzák a Pro Evolution Soccer/PES címeket (Japánban eddig egyébként Winning Eleven volt a sorozat címe, de ez is változik), a széria neve mostantól kezdve egyszerűen csak eFootball. Egyáltalán nem ez lesz az egyetlen változás: az új eFootball játék már a free-to-play modellt követi, azaz teljesen ingyenesen (és kizárólag digitális formában) jelenik meg augusztus elején PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra, valamint Xbox Series X/S-re.

Az nem derült ki, hogy a Nintendo Switch véglegesen kimarad-e a szórásból, de a későbbiekben mobilos változatok azért érkezni fognak. Fontos megjegyezni, hogy ha PC-s vagy konzolos ellenfél ellen akarunk telefonon focizni, akkor nekünk is kötelező lesz saját kontrollert használni - ezt a lehetőséget egy télen érkező frissítés fogja biztosítani.

Hirdetés

Messze nincs még vége a változások sorának: a hamarosan megjelenő eFootball motort is vált. Eddig a PES játékok a Konami saját FOX Engine-jét használták, az új rész viszont átáll egy egyedi Unreal 4-es motorra. A modellváltás egyébként azt is jelenti, hogy mostantól nem érkeznek évente új PES, bocsánat eFootball játékok, hanem az "alap", ingyenes eFootball kap időről időre kisebb-nagyobb frissítéseket, ingyenes vagy épp fizetős bővítményeket. 

Egyelőre nem tudni, hogy a FIFA Ultimate Team PES-es megfelelője, a MyClub is visszatér-e az eFootball játékban, az első komolyabb, augusztus végi frissítések között viszont említenek egy csapatépítős játékmódot, ez könnyen lehet az új MyClub, vagy annak átdolgozott változata. Vásárolhatunk majd egy Match Pass nevezetű szezonbérletet is, amivel új játékbéli jutalmak és játékosok oldhatók fel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az eFootball mindösszesen csak 9 csapatot tartalmaz a startkor (a Barcelona, a Juventus, a Bayern és a Manchester United például benne lesz a játékban), a többi együttesre későbbi bővítmények formájában számíthatunk. Ugyancsak augusztus végén élesednek majd az online ligák, valamint a platformok közötti cross-play (kivéve mobil), induláskor csak adott konzolgenerációkon belül működik az átjárás. Idén télen már a mobilos játékosok is megkapják a cross-playt.

Íme a jelenlegi ütemterv (kattintás után megnő):

Nagyon úgy fest, hogy bizonyos új játékmódokat fizetős DLC-kkel oldhatunk csak fel, a Konami mindenesetre igazságos, kiegyensúlyozott játékmenetet ígér, a fizetős DLC-ket pedig úgy magyarázzák, hogy így minden játékos olyan élményt teremthet magának, amilyet csak akar - magyarul nem kell olyan módokat megvenni, amikkel amúgy sosem játszanánk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)