Hirdetés

Melyik országban van a legtöbb gamer?

|

Az abszolút győztest nem ismerjük, de jó eséllyel pályázik a címre Ausztrália, ahol meglepő módon a lakosság 70 százaléka gamer. Bizony, hetven százalék. Durva.

Hirdetés

Németország mellett Ausztrália a másik olyan ország, amit ha említenek a videojátékos híroldalak, az esetek 95 százalékában valamelyik játék betiltása kapcsán kerül szóba. (A maradékot pedig az alábbi jelentés és a FIFA 14 fura reklámja tölti ki.)

A Digital Australia 2014-es jelentése szerint tízből kilenc háztartásban van olyan eszköz, ami játékokat képes futtatni, tehát az ausztrál háztartások kilencven százalékában legalább egy személy rendelkezik játékkonzollal, okostelefonnal, táblagéppel, laptoppal vagy PC-vel. Az ország 70 százaléka játszik is valamivel, közülük 76 százalék 18 éven felüli, átlagosan 32 éves - Ausztráliában az átlag életkor 37.

Az 51 éven felüliek teszik ki az ottani játékos társadalom egy-ötödét, az elmúlt két évben pedig a 40-es és 50-es korosztályok voltak a leginkább nyitottak a videojátékok felé. Az idősebbek azt nyilatkozták, hogy agyuk aktívan tartása, a kihívás és a tanulás érdekében játszanak, a fiatalok pedig a kapcsolatépítés, az izgalom és az unalom elűzése miatt választják a kikapcsolódás ezen formáját.

A kutatást dokumentáló Dr. Jeff Brand elmondta, hogy míg 2005-ben, amikor az első felmérést végezték, a videojátékok a fiatalabb gyerekeket célzó médiumként voltak számontartva, míg manapság az átlagos gamer fogalma majdhogynem egyenlő az átlagos ausztrál ember fogalmával.

Az elmúlt két évben megduplázódott a táblagépes játékosok száma (már az ausztrálok 26 százaléka játszik tableten), okostelefonon pedig a korábbi 42% helyett már 47% lett az arány. Az ország lakóinak többsége, 63% mégis valamilyen otthoni konzollal kapcsolódik ki. A gamerek közül 10-ből 9-en három vagy több megjelenítőt használnak.

Megtudtuk még, hogy a szülők 86%-a pedig előszeretettel játszik gyermekével együtt. Tízből hét szülő videojátékkal oktatja gyermekét. Az anyák 81, az apák 83 százaléka játszik. A felmérést egyébként júniusban végezték, 1220 háztartás 3398 lakója részvételével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)