Hirdetés

Az Activision beperelt egy videóst, mert az perrel fenyegette őket

|

Egy TikTok-videón megy a balhé, amit a kiadó is felhasznált.

Hirdetés

Az elmúlt években az Activisionnek valahogy sikerült folyamatosan a hírekben szerepelnie, előbb a vállalat körül kirobbant zaklatási botrányok, majd a Microsoft általi felvásárlás miatt, amely mostanság mintha tényleg a célegyenesbe ért volna.

Ezúttal viszont egy olyan Activision-sztori futott be, amelynek kivételesen semmi köze a fenti témákhoz, hanem egy furcsa jogi balhé körül forog, amiről nekünk a Star Wars hírhedt ki lőtt először-dilemmája jutott eszünkbe.

Hirdetés

Az amerikai IGN beszámolója szerint ugyanis az Activision Blizzard beperelte a 2,76 millió feliratkozóval bíró youtuber Anthony Fantanót (The Needle Drop), amiért az perrel fenyegette meg a vállalatot. A nézeteltérés Fantano egy 2021-es videója, a "Slices Video" miatt robbant ki a felek között.

Ezt az anyagot a TikTok-fiókjára töltötte fel a youtuber, ahol idővel trenddé vált, így rengeteg feldolgozása született. Ezek között volt az Activisioné is, akik egy pár Crash Bandicoot-témájú cípőt reklámoztak a klipből származó hangsáv felhasználásával. Fantano azonban állítólag ennek hatására többször is megfenyegette a kiadót, hogy pert indít, amennyiben nem kap "jelentős" anyagi kompenzációt.

A vállalat beadványa alapján a youtuber úgy érvel, hogy az Activision azt sugallta a Slices Video felhasználásával, hogy ő személyesen is jóváhagyta a terméket. A felperes álláspontja szerint viszont szó sincs erről, illetve arra is rámutatnak, hogy a TikTok szabályai szerint bárki felhasználhatja a platformra feltöltött videók hanganyagát további posztok előállítására.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A vállalat most nem pénzt követel, hanem a bíróságtól kér hivatalos állásfoglalást annak megállapítására, hogy a magatartása nem sértette meg a védjegyeket érintő 1946-os Lanham-törvényt, valamint Fantano szellemi jogait. Cikkünk írásáig a youtuber nem reagált a hírre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)