Hirdetés

Az Activision Blizzard dolgozóit képviselő szervezet is reagált a felvásárlásra

|

A Microsoft lépése nem változtat azon, hogy átalakításra van szükség a vállalaton belül.

Hirdetés

Nehéz olyan helyet találni most az interneten, ahol nem futhatunk bele semmilyen hírbe a Microsoft és az Activision Blizzard üzletével kapcsolatban, de ez nem meglepő, hiszen az egész szórakoztatóipar harmadik legnagyobb akvizíciójáról van szó, amely számos dologra kihatással lesz a jövőben (beleértve a Game Pass felhozatalát is).

Az Activision Blizzad bekebelezésének azonban nem csupán pozitív hozadéka van (mint a Call of Duty megszerzése), a Microsoft ugyanis egy botrányokkal sújtott és egy rendkívül megosztó vezetővel rendelkező gigászra tette rá a kezét. 

Hirdetés

Hogy mennyire dominált az egyenlőtlen és sokszor megalázó munkakultúra a vállalatnál, azt egyértelműen jelzi a zaklatási- és diszkriminációs botrány, illetve a tesztelők tömeges leépítése, amik miatt többen bojkottot kezdeményeztek, sztrájkok voltak és szakszervezeti mozgalom is alakult (a The ABK Workers Alliance). A Wall Street Journal jelentése alapján belső vizsgálatokat követően 37 alkalmazottjától szabadult meg az Activision Blizzard, 44-en pedig fegyelmiben részesültek, Kotick pedig állítólag nem tartott vissza információkat.

A munkahelyi körülmények javításáért harcoló szervezet azonban nem elégedett a helyzettel. Miután robbant a Microsoft bombahíre, az ABK a Twitteren reagált az eseményekre. Állításuk szerint ugyan meglepte őket a felvásárlás, de ettől még nem változtak a céljaik. Hiába kérték, Bobby Kotick továbbra sem került leváltásra (talán a biznisz lezárulása után le fog mondani), a Raven munkatársaival közösen tartott sztrájkjuk már ötödik hete folyik eredmények nélkül, és végül a nők munkakörülményeinek javításával kapcsolatos négy követelésükből három nem teljesült. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az Activision Blizzardon belüli problémákra mintegy reflektálva, de ahhoz hivatalosan nem kapcsolódóan kiderült, hogy a Microsoft hamarosan megkezdi a szexuális zaklatással és a nemi alapú diszkriminációval kapcsolatos irányelveinek felülvizsgálatát. Az akvizíciót azonban a Bloomberg által megszellőztetett tervek szerint 2023. június 30-áig véglegesíthetik, szóval Phil Spencerék csak azt követően kezdhetnek el sepregetni az Activision Blizzard háza táján. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)