Hirdetés

Az Alan Wake 2 a Remedy leggyorsabban fogyó játéka, mégsem lehet elégedett a csapat

|

Időarányosan többen veszik, mint a Controlt, a Quantum Breaket vagy az első Alan Wake-et.

Hirdetés

Ahogy a szinte teljes szaksajtó, úgy mi sem győztük elégszer hangoztatni, hogy az Alan Wake 2 a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb alkotása, sajnálatos módon azonban sokak figyelmét még így sikerült elkerülnie. Pedig bőven van miért emlékeznünk rá, ugyanis a Remedy Entertainment, azon felül, hogy teljesen új alapokra helyezte az immáron két szálon futó folytatást, szívét-lelkét beleadta abba, hogy az Alan Wake 2 az eddigi legnagyobb, legszebb és legjobb játéka legyen, munkája gyümölcseként pedig egy kiemelkedő túlélőhorrort kaptunk.

A kedvező kritikák ellenére aggasztóan alacsony játékosszámról érkeztek hírek a megjelenés óta eltelt hónapokban, ám azt, hogy hány példányt sikerült eladni az Alan Wake folytatásából, egészen mostanáig nem tudtuk.

Hirdetés

Most azonban a Remedy egy bejegyzésben elárulta, hogy december végéig 1 millió példány talált gazdára az Alan Wake 2, februárig pedig további 300 ezret vásároltak a címszereplő és a mások játszható karakter, Saga Anderson történetére kíváncsi játékosok. Így már 1,3 milliónál jár, amivel hivatalosan is a csapat leggyorsabban fogyó játékává avanzsálódott. Érdekességként megjegyzendő, hogy az első két hónap alatt több mint másfélszer annyit  adtak el belőle, mint a Controlból az első négy hónapja során. Arra pedig, hogy a digitális kópiák aránya három az egyhez az Alan Wake 2 javára, pofonegyszerű a magyarázat: a Remedy új játéka nem vásárolható meg lemezes kiadásban. Az imént említett Control eladásai egyébként időközben átlépték a 4 milliós mérföldkövet, a játékon nettó 100 millió dollár körül kerestek a finnek.

A bejegyzésben ismételten megerősítették, két fizetős DLC is érkezik majd a játékhoz, amik a történetet hívatottak kibővíteni. Elmondták, csakúgy, mint a korábbi játékaiknál, az Alan Wake 2 esetében is hosszú távú megtérülésre számítanak (eddig csak egy részét sikerült visszahoznia a fejlesztési- és marketingköltségeknek), így bíznak a további sikerekben. Beszámoltak még arról is, hogy nem tervezik elengedni a játékot, további frissítések is érkeznek majd hozzá, kiszolgálva a közösség igényeit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)