Hirdetés

Az Alan Wake 2 legérdekesebb szekciója majdnem a vágóasztalon végezte

|

Sam Lake hozott egy döntést, és senkinek sem engedte, hogy azt megmásítsák. Ennek benne kellett lennie a játékban.

Hirdetés

Sam Lake, az Alan Wake 2 kreatív vezetője a Friends Per Second podcast stúdiójában vendégeskedett, ahol mesélt ezt-azt az idei év horror csodájának fejlesztéséről. Mivel a játék egy későbbi szekciója is szóba került a beszélgetés folyamán, ezért már most felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy egy apróbb meglepetést el fogunk rontani azoknak, akik még nem ugrottak neki a sztorinak.

Innentől tehát csak a saját felelősségetekre haladjatok tovább az olvasásban, bár hozzátesszük, azért nem a világ legnagyobb spoileréről van szó.

Hirdetés

Sam Lake egészen pontosan így fogalmazott a szóban forgó jelenet, vagyis a musical kapcsán: 

"Több okból is nagyon, nagyon nehéz volt egy musicalt beleépíteni ebbe. Több olyan produkciós meetingünk is volt, ahol valaki a 'jaj vágjuk már ki ezt' kezdetű mondókát szajkózta."

Sam többször is kijelentette, hogy "nem, ezt nem vágjuk ki", aminek köszönhetően az Alan Wake 2 egyik legemlékezetesebb szekciója még mindig a helyén van. Ettől függetlenül érthető, hogy amikor egyébként is nagy kockázatot vállalsz az élőszereplős elemek beépítésével, akkor még rápakolni azokra egy musicalt már sok lehet egyeseknek.

"Amikor azt mondod valakinek, hogy 'mi egy musicalt fogunk beleépíteni a túlélőhorrorunkba', akkor jön a kérdés, hogy 'mi lesz itt a játékmenet'."

Lake szerint a Poets of the Fall, a valódi finn rock együttes, akik a játékbeli Old Gods of Asgardot alakították, sokat segített az ötlet átadásában. A srácok Matthew Porettával (Alan Wake) és Warlin Doorral (David Harewood) együtt egy olyan előadást hoztak össze, ami már megértette a stábbal a jelenet szükségességét.

Kevesen fogják vitatni Sam Lake zsenilátást, főleg azután, hogy játszottak a végeredménnyel. Ami minket illet, az Alan Wake 2 az év egyik kiemelkedő megjelenése lett. A 2023-as felhozatalban ez bizony nagy szám.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)