Hirdetés

Az AMD lesz a Starfield szponzora, nem mindenki örül

|

Eddig nem sült el túl jól az AMD új szponzorációs szerződése.

Hirdetés

Már három hónap sincs hátra a Starfield szeptemberi megjelenéséig, amikor is választ kapunk a nagy kérdésre, hogy a Bethesda az űrkalanddal is meg tudja-e ismételni a The Elder Scrolls fantasy világával és a 3D-s Falloutok posztapokaliptikus pusztaságaival elért korábbi sikereit.

A játékosoknak már egyszer le kellett nyelniük, hogy a stúdió Microsoft általi felvásárlása miatt az új IP csak számítógépre és Xboxra fog megjelenni, most pedig egy újabb döntés borzolja a kedélyeket, vagy legalábbis egyesekét.

Hirdetés

A Bethesda és az AMD nemrég bejelentették, hogy a piros csapat lesz a játék hivatalos partnere, amit nem mindenki fogadott jól. A negatív reakciókat elsősorban az okozza, hogy az AMD a korábbi szponzorációs partnereinél minden jel szerint blokkolta a rivális felskálázási technológiák, az Nvidia-féle DLSS és az Intel XeSS implementálását, így most sokan arra számítanak, hogy a Starfieldnél is ez lesz a helyzet.

A jó hír, hogy a DLSS-szel ellentétben az AMD által kifejlesztett FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2) nyílt szabvány, vagyis az Nvidia-kártyák birtokosai is bevethetik, ám ez nem vigasz azoknak, akik az előbbit részesítik előnyben. Olyan is van, aki ezért egyenesen a pirosak bojkottjára szólított fel hol máshol, mint a Twitteren.

A helyzetet remekül illusztrálja, hogy a reakciók még az AMD-nek szentelt Reddit-fórumon sem elsöprően pozitívak, bár a Bethesdába vetett bizalomról többet mond el, hogy a kommentek között uralkodó vélemény szerint a játék így is, úgy is egy bughalmaz lesz, függetlenül attól, hogy melyik GPU-gyártó plecsnijét nyomják rá. A stúdió egyébként ezt már jó előre igyekezett kezelni, és a Starfield hivatalos bemutatóján azt ígérte, hogy a sci-fi mókában sokkal kevesebb hibával gyűlik majd meg a bajunk, mint a korábbi munkáikban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami a hivatalos oldalt illeti, a Bethesda és az AMD szerint a partnerség egy magasabb szintű optimalizációt tesz lehetővé, hiszen az Xbox-konzolok hardverét is a pirosak szállítják. A Starfield szeptember 6-án fut be PC-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)