Hirdetés

Az amerikai tinédzserek több, mint 80%-a rendelkezik konzollal

|

Egy tanulmány szerint az amerikai fiatalok nyolcvan százalékának van a birtokában valamilyen játékkonzol, nagyjából fele pedig kézikonzollal is rendelkezik.

Hirdetés

A Pew Research Center 800 12 és 17 év közötti amerikai fiatalt keresett meg telefonon, s az után érdeklődtek, van-e a birtokukban valamiféle játékkonzol. A megkérdezettek 80%-a felelte azt, hogy egy asztali konzol boldog tulajdonosa, közülük nagyjából 50% valamilyen kézikonzolt is birtokol.

A fiatal fiúk 89%-ának van konzolja, míg a megkérdezett lányok 70%-a szintén játszik valamilyen játékplatformmal. A 12 és 13 évesek 66%-a rendelkezik a Nintendo DS vagy PSP konzolok valamelyikével, míg a 14-17 év közöttiek esetében ez a szám csak 44 százalék. A kézikonzol tulajdonosok esetében a nemek aránya nagyjából azonos, a fiúk 56%-a, a lányok 47%-a játszik valamely hordozható videojáték-platformon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)