Hirdetés

Az Atari háborút hirdetett a klónok ellen

|

A legendás cég nem tűri, hogy klasszikus játékaikat majdhogynem egy az egyben lemásolják.

Hirdetés

A jogi útra terelés mellett a Vector Tanks 3 nevű játék miatt döntöttek, amelynek első két része is kísértetiesen hasonlított a Battlezone sorozat darabjaihoz, és melyeket azóta már eltávolítottak az iTunes App Store-ból.

"Bármi, ami csak egy kicsit is hasonlít egy Atari klasszikushoz szerzői jogsértés miatt per tárgyává válik." Ennek értelmében nem csak a Battlezone, de az Asteroids és hasonló klasszikusok hasonmásainak is befellegzett, azokat a továbbiakban nem lehet majd letölteni, kivéve ha korábban megvásároltuk. A Vector Tanks 3 megmenekült, de a tankokat légi járművekre cserélték, és így valószínűleg a neve is megváltozik. Az Atari most bebizonyítja, hogy nem érdemes vele ujjat húzni, a független fejlesztők pedig jobban teszik, ha még azelőtt leszedik klónjaikat, mielőtt az Atari illetékesei intézkednek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)