Hirdetés

Az EA megmondja, mit csinálj, ha nem tetszik, hogy női-férfi vegyes csapatok lesznek az EA Sports FC 24-ben

|

Az EA Sports FC 24 Ultimate Team módjában nők és férfiak egy csapatban focizhatnak, de kár emiatt panaszkodni.

Hirdetés

Néhány éve már a női focisták is egyre hangsúlyosabban szerepelnek az Electronic Arts focis játékaiban, tavaly az Ultimate Edition borítójára Kylian Mbappé mellé Sam Kerrt, a Chelsea és az ausztrál női válogatott játékosát is felrakták. Bár a női foci még messze nem annyira népszerű, mint a férfiak által játszott sport, egyre több érdeklődőt vonz, és ezt az EA sem hagyja figyelmen kívül.

Az EA Sports FC 24-ben már az Ultimate Team módban is gyűjtögethetjük a női játékosokat, és nem lesznek különválasztva a férfiaktól, ami a közösségben keltett némi felzúdulást. A kiadó gyorsan reagált is, nem sokaknak fog tetszeni az álláspontja.

Hirdetés

Az amerikai IGN-nek adott interjújában John Shepherd alelnök és executive producer azt mondta, jól átgondolták a dolgot, úgy érzik, fontos szerepük van a női foci népszerűségének növelésében, és ehhez remek eszköz az ultimate Team, amiben álmaink csapatát rakhatjuk össze különböző nemzetiségű, más-más ligákban és klubokban játszó játékosokból. Úgy érezték, akkor már a nemek terén is lehet változatosság.

"Az elképzelésünk, hogy nem csak a 150 millió jelenlegi rajongókat kapcsoljuk össze, de egy milliárd rajongót. Azt akarjuk, hogy ez a játék, a márka, a klub, az ökoszisztéma mindenkit szívesen fogadjon. Nagyon határozottak vagyunk a női foci Ultimate Teambe való integrálását illetően."

- jegyezte meg Shepherd. Akinek ez nem tetszik, talál majd mást:

"Vannak más módok is, mint a Kick Off, ami inkább arról szól, hogy egyik klub a másik ellen játszik. De az Ultimate Team számunkra egy olyan mód, ahol mindenféle játékosból lehet a legjobb csapatot összeállítani."

Kissé olyan érvelés ez, mint amikor Don Mattrick azt mondta az Xbox One bejelentése után, hogy aki offline konzolt akar, annak ott az Xbox 360. Őt például nem sokkal később ki is rúgták, és nagy szerepe volt abban, hogy a PlayStation 4 jelentősen, behozhatatlanul elhúzott az előző generációs gép mellett.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)