Hirdetés

Az EA megvette a PopCap-et

|

Az EA rátette a kezét a Plants vs. Zombies alkotóira, ami 750 millió dollárjába került.

Hirdetés

A felvásárlás 650 millió dollárnyi készpénz, és 100 millió dollárnyi kötvényébe került az EA-nek. John Riccitiello vezérigazgató elmondta, hogy ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a PopCap a játékait szélesebb rétegekhez is eljuttathassa az EA világszerte meglévő terjesztői hálózatának köszönhetően. Azt is megemlítette, hogy a PopCap népszerű címeivel és tehetségével hamarabb érhetik el az 1 milliárd dolláros bevételi célt. A PopCap így reagált a dolgokra:

Riccitielo elmondta, hogy a PopCap jelenlegi személyzete viszonylag statikus munkát végez, és az EA segítségével kreatívabban fognak tudni dolgozni. Igazából nem teljesen érthető, hogy ezzel mit akar sugallni, mert a Plants vs. Zombies, vagy a Zuma lényegesen több eredetiséggel rendelkezik, mint két egymást követő NFS rész. Mindenesetre az EA nem csinált rossz vásárt ezzel a bolttal. AZ EA vezére szerint a PopCap több ajánlatot is kapott, de mégis az EA-t választotta, mert nagyon tiszteli annak múltját és hozzáállását a játékokhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)