Hirdetés

Az egekbe szöktek a videójátékok fejlesztési költségei

|

Jelentősen megnőttek a videójátékok előállítási költségei egy új elemzés szerint.

Hirdetés

Az M2 Research elemzése szerint egy multiplatform játék átlagos fejlesztési költsége valahol 18 és 28 millió dollár között mozog, a támogatott platformok számától is függően.



Az egyetlen célplatformra készített AAA kategóriás játékok költsége sem áll meg túl gyakran 10 millió dollár alatt, s akkor még nem is beszéltünk a marketingre fordított pénzekről. A számok még nem is tűnnek olyan soknak, ha a Modern Warfare 2 50 milliós bevallott és az ismét elhalasztott Gran Turismo 5 60 millióra becsült előállítási költségeihez mérjük.



Mindezt alátámasztják Robert Walsh, az ausztrál Krome stúdió elnök-vezérigazgatójának szavai: "Amikor arról beszélnek, hogy az elmúlt évben így, meg úgy gyarapodtak tíz százalékkal az eladások, elfelejtik megemlíteni - még a sajtó is -, hogy a fejlesztés költségei a legjobb esetben is megduplázódtak, vagy megháromszorozódtak.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)