Hirdetés

Az Electronic Artsnak már nem kell az Ubisoft

|

Sokak meglepetésére eladja majd' hússzázalékos részvénycsomagját az EA.

Hirdetés

Ha jól ment az Ubisoftnak, az nem volt rossz az Electronic Arts részvényeseinek sem, lévén a cég jelentős tulajdonhányaddal bírt a francia kiadó pakettjéből.



Az EA még 2005-ben vásárolta meg az Ubi részvényeinek 19,9 százalékát 68,9 millió euróért, s ezzel a legnagyobb tulajdonhányadot szerezte meg a cégből. Az alapító Guillemot testvérek öten együtt is csak a cég 7,2 százalékát birtokolják.
Nos, tőzsdei források szerint az EA 94 millió euróért adott túl a papírok 14,9 százalékán, amit az Ubisoft is megerősített. Ezzel gyakorlatilag kiszállt a versenyből, ami elemzők szerint a franciák felvásárlásáért zajlik.



Conor O'Shea, a Kepler Capital Markets elemzője szerint most érkezhetett el az Activison számára az a pillanat, amikor héjaként csap le stabil és értékes franchise-okkal bíró francia vállalatra. Egyrészt riválisa nem nehezítheti meg a dolgát, másrészt az Ubi jó befektetésnek ígérkezik, hiszen az első negyedéves jelentés szerint megduplázta forgalmát az előző év azonos időszakához képest.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)