Hirdetés

Az Epic Games korlátozott fiókokkal védi a fiatal játékosokat

|

Olyan játékok esetében lehet ezeket választani, mint a Fortnite és a Fall Guys.

Hirdetés

Sokan még minding nincsenek kibékülve az Epic Games Store-ral, de a vállalat azon dolgozik, hogy a felület jobb legyen, és sikerüljön minél több felhasználót bevonzania. Ezért zsákolhatunk be rendszeresen ingyen címeket, zajlanak az akciós időszakok és bővül folyamatosan az Epic Games házon belüli nagyágyúja, a Fortnite. Utóbbi ráadásul épp a napokban kapott rengeteg tartalmat és egy felfrissített motort, immáron az Unreal Engine 5.1-re épülve terelgethetünk benne olyan vendégkaraktereket, mint Ríviai Geralt és a Doom Guy (de állítólag Peter Griffin is csatlakozhat). 

A Fortnite és más, az Epic Games Store-ból indítható online játékok a népszerűségük miatt azonban rengeteg fiatalt vonzanak, akik nem feltétlenül vannak még tisztában a pénz értékével vagy a mikrotranzakciók jelentőségével, ezért a vállalat úgy döntött, hogy segít a szülőknek.

Hirdetés

Az Epic Games egy új típusú fiókot vezet be a fiatalabb játékosok számára, amelyhez szülői beleegyezés szükséges, így nehezebben fordulhat elő az, hogy valódi pénzt szórnak el virtuális tartalmakra vagy éppen nem megfelelően használják a voice chatet. Az Epic szerint ezek a speciális fiókok személyre szabott élményt nyújtanak majd, biztonságosabbak és befogadóbbak az ifjú gamerek számára, többek között a játékbeli bolt és a launcher tekintetében is.

A mai naptól kezdve a felhasználók egyszeri alkalommal látják majd az életkorukra vonatkozó kérdést, amikor bejelentkeznek az Epic Games Store-ba vagy a vállalat játékaiba. Ha valaki azt jelzi, hogy 13 évnél fiatalabb (vagy az adott ország által meghatározott korhatár alatt van), akkor ilyen korlátozott fiókot kap. Bár továbbra is fog tudni játszani olyan játékokkal, mint a Fortnite, a Rocket League és a Fall Guys, és hozzáférhet a korábban megvásárolt/megszerzett tartalmakhoz, azonban bizonyos funkciók használatához meg kell majd adniuk egy szülő vagy gondviselő e-mail címét, és be kell szerezniük a beleegyezését.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ilyen funkció a pénzzel történő vásárlás, a szöveges beszélgetés, a Rocket League-ban történő kereskedés, a nem Epic tulajdonába tartozó játékok megvásárlása az Epic Games Store-ban, az egyéni nevek megjelenítése és az SMS-alapú kétfaktoros hitelesítés. Beleegyezés nélkül a fiatal felhasználó a fiókját sem tudja majd összekapcsolni olyan szolgáltatásokkal, mint a Facebook, az Instagram és a Twitch, továbbá nem férhetnek hozzá az Unreal Engine egyes részeihez sem.

A szülői felügyelet jóvá lehet hagyni a barátkéréseket, hozzáférést lehet biztosítani a hang- és szöveges csevegéshez és nyomon lehet követni a gyerkőc Fortnite-játékidejét is. Ha pedig a szülő vagy gondviselő rábólint, vagy esetleg az illető betölti a 13. életévét (vagy az adott országban meghatározott korhatárt), akkor az Epic feloldja a korlátozásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)