Hirdetés

Az Epic Store új módszerrel küzd a review bombing ellen

|

Az Epic Game Store új rendszert dolgozott ki arra, hogy a felhasználók ne tudjanak visszaélni az értékelési lehetőséggel.

Hirdetés

Ma már elég sok felületen van lehetőség arra, hogy a játékosok értékeljék az egyes játékokat, akár szövegesen, akár csak egy tízes skálán kifejezve. Ez alapvetően nem tűnik rossz ötletnek, hiszen így a játékosok nem csak a kritikusok véleményét vehetik figyelembe, viszont sajnos az utóbbi években egyre inkább jellemző, hogy gyakran visszaélnek a lehetőséggel és aránytalanul lepontoznak játékokat valamiféle sérelem vagy ellenszenv okán vagy akár épp ellenkezőleg, szórják a kiváló értékeléseket, elutasítva bármiféle egyébként tényleges kritikát.

Persze erre könnyen lehet azt mondani, hogy a felhasználói értékelések pontosan erre valók, csak ezzel az a probléma, hogy sokszor olyan játékok részesülnek ebben a bánásmódban, amik még meg sem jelentek és sokszor a kritizálók sosem változtatnak az értékelésükön, akkor sem, ha a fejlesztő esetleg mindent megtett a kiengesztelés érdekében, így tartósan lehúzzák a játékot, bármilyen keményen dolgozik is a csapat (elég csak megnézni a No Man's Sky oldalát a Metacriticen).

Hirdetés

A Metacritic úgy próbál ezzel küzdeni, hogy nem engedi az értékeléseket a megjelenés után néhány napig és bár ez biztos segít valamennyit, valószínűleg mindenki érzi, hogy csak félmegoldás. Az Epic Games most bejelentette, hogy egy teljesen új rendszert fognak bevezetni az Epic Games Store-on, amivel kifejezetten a review bombingot szeretnék megelőzni.

A rendszer lényege, hogy az Epic Launcher véletlenszerűen fogja megkérni a játékosokat arra, hogy értékeljenek olyan játékokat, amelyekkel már legalább két órát játszottak, így elkerülve azt, hogy célzottan tudják spammelni egy adott játék oldalát a Store-ban. A szúrópróba szerű értékelések mellett kérdőíveket is kapnak majd a játékosok, amikkel konkrétabb dolgokat próbálnak majd felmérni, mint pl. azt, hogy mennyire nehezek a boss fightok vagy mennyire jó csapatban játszani.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az Epic az értékeléseket és a szavazásokat fogja együttesen felhasználni, hogy egy képet alakítson ki egy adott játékról, illetve hogy különféle címkékkel tudja őket csoportosítani (valószínűleg hasonlóan a Steam címke rendszeréhez, csak itt is elkerülve egy kicsit a trollkodás lehetőségét).

Ti mit gondoltok? Működhet ez a rendszer vagy a trollkodni vágyók ismét megtalálják majd a módját, hogy hogyan kerüljék meg?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)