Hirdetés

Az erőszakos játékok nem befolyásolják az elalvást.

|

Újabb kutatás az erőszakos játékokról, újabb érdekes megállapítások.

Hirdetés

Ezúttal ausztrál tudósok határozták el, hogy az erőszakos játékok elalvásra gyakorolt hatásait vizsgálják.

Két darab, 14-18 év közötti fiúkat tartalmazó csoportot mértek fel, akiknek közös tulajdonságuk volt, hogy általában 15 percen belül el tudnak aludni.

Az egyik társaság 50 percen át játszott Modern Warfaret, míg a másik a Pingvinek vonulása című filmet nézte ez idő alatt. Ezután azt vizsgálták, melyik csoportnak tartott tovább az elalvás.

A megállapításokból kiderült, hogy nem volt lényeges különbség. A kutató megállapították, hogy a "az elalvás előtti videójáték direkt hatása sokkal csekélyebb a mélyalvásra, mint eddig gondolták".

11 srác volt, akinek 7,5 perccel többre volt szüksége az elalváshoz a Modern Warfare után - a filmet nézőknek 3 perccel tartott tovább az elalvás, mint átlagban. Ketten gyorsabban aludtak el a játék után, négyen pedig már a film alatt elaludtak, amelyet úgy írtak le, hogy "lassú és békés" a játékhoz hasonlítva.

Michael Gradisar a Flinders Egyetem gyermekpszichológia professzora és egyben a kutatás vezetője a következőket állapította meg:" 50 perces dózis nagyon kevés volt, hogy megváltoztassa az elalvási periódust." - s még hozzátette - "A limitált idő nem volt elég ahhoz, hogy a gyerekek komoly érzelmeket fektessenek a játékba".

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)