Hirdetés

Az év játéka, PlayStation szülinap és a 10 forintos filmek - mi történt a héten?

|

Kiszivárgott Star Wars sztori, játékok megszavaztatása, PlayStation dömping - teljes őrültekháza volt a héten. Még a Google is összezavarodott...

Hirdetés

Essünk túl a kötelező körökön, mert amíg nálunk megfeszült tempóban pakolta össze a printes csapat a 2014/12-es GameStar magazint, addig a nagyvilág azon veszekszik, hogy a The Game Awards díjazottjai mennyire érdemelték meg helyüket. És a véleményben pedig az a legjobb, hogy mindenkinek van saját, és senkit sem érdekel a másé. Szóval részemről nem is kommentálnám a díjakat, sokkal izgalmasabbnak tartom a lehetőséget, hogy hamarosan a GameStar is megválaszthatja majd év legjobb játékait (szokásosan), és mi a ti véleményeteket is figyelembe vesszük majd. De erről hamarosan sokkal többet elmondunk majd, addig is nézzük, hogy mi történt a héten, és hát bőven lesz miről beszélgetnünk.

Kezdjük is mindjárt az ünnepelttel. Ha valami érthetetlen okból lemaradtatok volna, 20. születésnapját ünnepli a PlayStation, melynek alkalmából a Sony hatalmas bulit rendezett a héten. Mit bulit, bulikat. Az egész egy londoni mókával kezdődött, ahol daev bulizott két napot rengeteg fantasztikus játék és konzol társaságában. A dübörgő zene miatt csak a "nehéz az újságírók élete" szavakat tudtuk kivenni a telefonban, de nem irigykedünk. Volt szerencséje kipróbálni a PlayStation 4 következő évre szánt legnagyobb durranásainak egy jelentős részét, így az Until Dawnt, a The Order 1886-et, a Bloodborne-t és a Tearaway Unfoldedet is, így kis hazánkban elsőként az ő tollából olvashattok élménybeszámolót. A Sony egy egyedi festésű PlayStation 4-gyel is megfejelte az ünnepséget, az ebből készült 12300 példány körülbelül 4 másodperc alatt fogyott el.

Ha valakinek esetleg nagyon megtetszene a The Order 1886 alapjául szolgáló viktoriánus London, annak az Assassin's Creed Victory-ban lehetősége lesz ismét ellátogatni ebbe a korba, a Ubisoft műhelyében ugyanis már készül a következő epizód. Reméljük az indulás simább lesz mint azt a Unity esetében tapasztaltuk, amelyre sokan sajnos csak a glitch-ek miatt fognak emlékezni, pedig a művészek elképesztő munkát végeztek, hogy tökéletesen adják vissza a párizsi hangulatot.

Bár a rajongók imádják, a GTA V második rajtja sem volt botrányoktól mentes (melyik Rockstar játéké az?). A játékot világszerte vitték mint a cukrot, az első héten több mint 3 millió darabot adtak el belőle, a legnagyobb ausztrál bolthálózatokban azonban már nem kapható lemez, az aggódó szülők kérésének eleget téve ugyanis az lekerült néhány áruházlánc polcairól. Csoda, hogy egyáltalán idáig eljutott a Rockstar üdvöskéje, hiszen emlékezhetünk, mekkora balhét csaptak anno a South Park: The Stick of Truth miatt (amiért egyébként Trey Parker díjat is kapott a hétvégén, de erről majd később). A sorozat legújabb epizódja ismét a gamerekhez köthető, a srácok ezúttal PewDiePie-nak és a többi videósnak szóltak be keményen.

A hétvégén nem aludt sokat a szerkesztőség (külön köszönet daevnek, Kacinak és szadának), az időeltolódás miatt ugyanis az Amerikában főműsoridőben zajló programok nálunk az éjszaka kellős közepén esedékesek, de azért panaszkodni nem nagyon van okunk, hiszen fantasztikus játékokkal tölthettük a hétvégét. Szombat hajnalban vette kezdetét a Geoff Keighley nevével fémjelzett The Game Awards 2014, ahol 21 kategóriában választották meg az év legjobbjait. Az év játéka a Dragon Age: Inquisition lett, nem kifejezetten lepődtünk meg. A díjátadó mellett rengeteg bejelentésről is lerántották a leplet, több mint 10 új játékkal bővült a jövő évi felhozatal. Érkezik a Dungeon Defenders 2, folytatást kap a The Banner Saga visszatér a King's Quest, a Gone Home fejlesztői a Tacoma-n dolgoznak, a Brothers: A Tale of Two Sons fejlesztői pedig most már Hazelight néven pörgetik új játékukat.

A Mario Kart 8 ugyan csak Wii U-ra jelent meg, a Mario Cars 2 PC-n próbálja meg visszaadni ugyanazt az élményt. A Nintendo 2 díjat bezsebelő játéka mellett a The Game Awards 2014-en bemutatták, mint is tud majd a Mario Maker, illetve az új The Legend of Zelda játék fantasztikus világát is megosztották velünk egy rövid videó formájában. Ha már a távol-keleti játékoknál járunk, nem mehetünk el szó nélkül a Namco Godzillás csodája mellett sem, amely nyugatra is ellátogat, méghozzá nem csak PlayStation 3, hanem PlayStation 4 konzolokon is. Biztos kell ez nekünk?

A túlélő-horrorok szerelmesei a Human Element, az Until Dawn vagy a Dying Light trailereivel ébredhettek szombat hajnalban, a kevésbé rémisztő, de legalább ilyen véres tartalom után érdeklődők pedig a Battlefield Hardline, a Metal Gear Online vagy a Lara Croft and the Temple of Osiris előzetesével vigasztalódhattak. A nyugodtabb kikapcsolódást kínáló No Man's Sky mellett az Oculus Rift támogatással érkező Adrift is bemutatkozott, a show legjobban várt játéka pedig idén is a The Witcher 3: Wild Hunt lett, amelyről az is kiderült, hogy nem csak Geralt lesz játszható karakter. Hogy ez milyen hatással lesz a románcokra, azt egyelőre nem tudni.

Alig ért véget a The Game Awards 2014, már kezdődött is két utcával arrébb a PlayStation Experience. A móka még most, vasárnap este is zajlik, a bejelentések pedig olyan hangsúlyosak, hogy azokból egy külön összeállítást is csinálunk majd, de azért foglaljuk össze néhány mondatban a legérdekesebb újdonságokat. Amikor egy rendezvényt az Uncharted 4 - A Thief's End 16 perces demójával nyitnak, akkor ott borítékolható, hogy a végére szem nem marad majd szárazon. Bejelentették, hogy a The Forest PlayStation 4-en is játszható lesz, befutott a Batman: Arkham Knight harmadik trailere, és azt is megtudtuk, hogy minden kétséget kizáróan készül egy God of War játék is. A széria atyjának tekinthető David Jaffe is ott volt, ő azonban egy teljesen új játékot, a hihetetlenül beteg Drawn to Death-t mutatta be a közönségnek, közben pedig úgy káromkodott, mintha egy megye 3-as focimeccsen lett volna. Neki szabad.

Még nem döntöttük el, hogy az EA által felkínált ingyenes játékoknak, vagy a Yakuza 5 nyugati megjelenésének örülünk-e jobban, az idősebb generáció számára azonban egyértelmű, hogy a hétvége legnagyobb híre, hogy Tim Schafer munkássága felújított formában PlayStation 4-en is elérhető lesz. Ha már a klasszikusoknál tartunk, ne feledkezzünk meg a Street Fighter negyedik és ötödik részéről sem, amelyek szintén elérhetőek lesznek a Sony jelenlegi generációs konzolján.

A november végén érkező hivatalos Star Wars VII trailer mindenkit érdekelt, még azokat is, akiknek eddig gyakorlatilag semmi közül nem volt a franchise-hoz, ennek köszönhető, hogy minden napra jutott valami érdekesség. Az előzetes sok embernél kiverte a biztosítékot, így nem csoda, hogy rengeteg alternatív megoldás látott napvilágot. Mi mondjuk már az elsőnél azt hittük, hogy sikerült kimaxolni a dolgot, de aztán jött a magyar szinkronos, a Disney-s, majd az eredeti trilógia képanyagával dolgozó trailer is. A rajongói munkák és találgatások végére az tett pontot, hogy valaki kiszivárogtatta az egész történetet.

Volt, aki már ránk is szólt, hogy most már álljunk le a Star Wars témával, ő most sajnos megint dühösen kattinthat a kommenteléshez, mert nem tudtunk leszakadni még most sem erről (abba ne menjünk most bele, hogy mi visz rá valakit arra, hogy kattint egy olyan témára, amit un, hogy elmondhassa, hogy unja). De akkor lépünk is tovább. A DC a Suicide Squad bejelentésével, a Paramount pedig az új Bond film címével sokkolta a közönséget. A James Bond világba egyébként Stephen Hawking is szívesen belecsöppenne főgonoszként, de hogy ennek mekkora a realitása, azt egyelőre ne fejtegessük. A Terminator: Genysis trailere is a Star Wars babérjaira tört, már ami a rajongók megosztását illeti, de azt el kell ismernünk, hogy mindenki Arnoldja még ennyi idősen is hihetetlenül badass. A hét filmes bakiját egyértelműen a Google követte el, akik 10 forintért árulták a filmeket. Nehéz dolog ez a matek, hiába.

Egész héten pörögtek az adventi akciók, hétfő délig még lecsaphattok az egérpaddal megspékelt Diablo III-ra, de ez csak egy a sok akció közül, amivel a héten találkozhattatok a GSO-n. Még mindig tart a RaceCenteres nyereményjátékunk, amelyben három óra szimulátorozást nyerhettek a mi kontónkra, de ha inkább a technikai részletek érdekelnek, akkor a LEGO nyereményjátékunkkal érdemes szemezgetnetek.

Ha a hét valamiért nem fájt volna eléggé, akkor most egyszerre bepótolhatjátok az elmúlt napok legveszedelmesebb büntetéseit. Nemcsak egy magyar Bosszúállók trailer, hanem egy fájdalmas Éhezők Viadala előzetes is várta az óvatlanul kattintókat. Az orosz metrót Amiibo figurákkal hackelő tinédzsereknél csak egy kicsivel nevettünk jobban azokon, akik a Black Friday őrületben egy doboz trágyát vettek. Legalább nem volt drága. Az I am Bread pirítós-szimulátorát a világ egyik legjobb videojátékos szinkronhangja, Troy Baker tolmácsolásában hallgathattuk meg, és bár azt hinnénk, hogy a profi eSportban már nem érhetnek túl nagy meglepetések, a YouPorn Dota 2 csapata azért sokaknál kiverte a biztosítékot.

A GSO virtuális hasábjain megint volt GS Hype, de teszteltük az Icewind Dale: Enhanced Editiont, a Pro Evolution Soccer 2015-öt és a Skylanders: Trap Teamet is. Néhány órával ezelőtt már lerántottuk a leplet a decemberi GameStar címlapjáról és ezzel együtt a teljes játékról is, ami ebben a hónapban nem más, mint a Batman: Arkham Asylum. Mindenki boldog, elégedett, én pedig egy maratoni cikk után a szokásos fordulattal búcsúzom most tőletek, emeljétek a poharakat a magasba, és "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)