Hirdetés

Az MTV Rock Band Networköt indít minden zenész és kiadó számára.

|

A világon jelenleg a ritmusjátékok jelentik a legnépszerűbb videó-játék kategóriát - sokan a zeneipar megmentőiként tekintenek rájuk.

Hirdetés

A Rock Band franchise igencsak bejött az MTV-nek - nemcsak a játékot veszik, hanem a DLC-kből is "csurran-cseppen" egy kevés.

Ezért az MTV úgy döntött, hgoy létrehoz egy Rock Band Networköt, amelyet bármiylen zenész vagy banda igénybe vehet, és így bekerülhet a Rock Bandbe. Ez a hálózat jelenleg zárt béta állapotban van, augusztusban lesz nyílt béta és év vége előtt meg fog jelenni az Xbox 360-as játékosok számára mint a mostani Rock Band "bolttól" különálló másik bolt. Ezt követően majd elérhető lesz PSN-en és Wii-n is.

Paul DeGooyer, az MTV Games egyik vezetője elmondta, hogy: "rájöttünk arra, hogyan lehetséges megoldani, hogy bárki, akinek van egy mesterszalagja és kiadási joga az beletehesse a dalát a Rock Bandbe. Nagyon komoly, profi eszközökről beszélünk, amely segítségével úgy tudnak majd dalokat felvenni, hogy azok interaktív 'lejátszásra' is megfeleljenek. Ezt követően közvetlen hozzáférést adunk az új bolthoz."

Ahelyett, hogy a Harmonix-szal kéne egyezkedni, a művészek és a kiadók Harmonix által kiképzett szabadúszó fejlesztőkkel lépnek kapcsolatba, akik elkészítik a megfelelő trackeket amiket a játék értelmezni és használni tud. A stúdiók vagy a kiadók akár alkalmazhatnak is ilyen, a Harmonix által kiképzett fejlesztőket a házon belüli munkához.

A felvitt dalokat ellenőrzik, megfelelnek-e a "lejátszási" követelményeknek, nincs-e "nem megfelelő" dalszövegük, nem sértenek-e valamilyen szerzői jogot. Ha minden rendben van, akkor a dal bekerül a hálózatba, a művész maga állíthatja be az árát és az eladások 30%-át meg is kapja.

A játékosok minden ilyen dalból ingyen 30 másodperces demót kaphatnak majd.

Totálisan meg fog változni a zeneipar - én már "hallom"..

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)