Hirdetés

Az NVIDIA és a Havok GPU alapú fizikai megoldása

|

Az NVIDIA és a Havok a Game Developer Conference keretein belül olyan fizikai effekt megoldást mutattak be, mely elsőként a grafikus processzoron (GPU) fut. A két vállalat fúziójának közös gyümölcsét Havok FX-nek nevezték el. A szoftver lehetővé teszi elképesztő részletességű fizikai számítások elvégzését a grafikus processzor segítségével, s így ezt a terhet levehetik a CPU válláról. A termék iránt már érdeklődnek a nagyobb fejlesztők, és a tervek szerint a végleges változat a nyár folyamán készülhet el. A Havok FX segítségével a GPU képes lesz több ezer tárgy fizikai interakciójának szimulálására, kizárólag olyan videokártyákon, amelyek már támogatják a ShaderModel 3.0 árnyékolási technológiát. Mivel a mostanában megjelenő kártyasorozatok mindegyike rendelkezik ennek támogatásával, remélhetőleg egyre több fejlesztő dönt úgy, hogy játékaikban elhelyezik a Havok FX megoldásait, melynek köszönhetően lassan teljesen általánossá válik a reális fizika. Az első belső mérési eredmények szerint drasztikus sebességnövekedés érhető el a Havok FX használatával.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)