Hirdetés

Az SWTOR fejlesztői figyelemmel kísérik a free-to-play vetélytársakat

|

Az SWTOR egyik fejlesztője érdekes nyilatkozatot tett a minap, melyben szerepelt a free-to-play kifejezés. Mi persze rögtön lecsaptunk a témára...

Hirdetés

Az illető úriembert Emmanuel Lusinchi-nak hívják és a Star Wars: The Old Republic egyik Lead Designere, szóval nem az az utolsó utáni takarító, aki esténként a kukák kiürítése közben beül a fejlesztők székébe, s ettől már designer pápának tartja magát.

Emánuel szerint a Bioware igenis figyelemmel kíséri a vetélytársak, különösen a free-to-play modellt használó cégek működését és fejlődését.

"Az MMO piac rendkívül dinamikusan változik, nekünk is naprakésznek kell lennünk"

"A játékosok, hacsak nem elégedettek teljesen a termékkel, folyamatosan újításokat és még több tartalmat követelnek. Figyelemmel kísérjük a free-to-play modellt, de erről többet nem mondhatok. Rugalmasnak kell lennünk és alkalmazkodnunk a kialakult helyzethez"

Ez a felfogás azért meglehetősen szöges ellentétben van egy másik Lead designer véleménnyel, illetve nyilatkozattal, nekem Emánuel hozzáállása a szimpatikusabb. Végre kezdik felfogni, hogy a megváltozott piaci környezethez alkalmazkodni kell és az ingyenesen játszható játékok között igenis kőkemény konkurensek feszítenek (Aion, Age of Conan, LOTRO).

A nyilatkozat persze nem jelenti azt, hogy belátható időn belül áttérnek, de már az is haladás, hogy agyalnak rajta (mondjuk nehéz is letolni ezt a húzást azoknak a torkán, akik 300 millió dollárt pumpáltak a fejlesztésbe az elmúlt öt évben).

Amúgy meg Ray Muzyka az E3-on bejelentette, hogy az első 15 szint ingyenes lesz az SWTOR-ban, öröm, bódogság. Szóval aki szeretné kipróbálni, az hamarosan megteheti (a bounty hunter történetszál nagyon jó, azt próbáljátok ki)

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)