Hirdetés

Mutasd, hogyan gépelsz, megmondom ki vagy!

|

Az új magyar viselkedéselemző gépelésünk alapján ismer fel minket.

Hirdetés

Ahogy arról már a Computerworld részletesen beszámolt, a magyar BalaBit e hónap közepén hozza forgalomba új fejlesztését, a tanulni képes, Blindspotter elnevezésű monitoring eszközt.

A Blindspotter lényege az, hogy folyamatosan figyeli a felhasználó tevékenységeit, vizsgálja gépelési sebességünket, be- és kijelentkezés általános időpontjait, a naponta letöltött adat mennyiségét és még sok más, ezekhez hasonló tényezőt. A kapott adatok alapján állítja fel a profilunkat, ha pedig ettől eltérő tevékenységeket észlel gépünkön, akkor első körben riaszt minket, de képes arra is, hogy beavatkozzon és megakadályozza a támadást.

A viselkedéselemzés teljesen új terület az informatikai biztonság témakörében. Az új magyar fejlesztés azért is különleges, mert az eddig elkészül hasonló próbálkozásokkal ellentétben nem úgynevezett fehér- és fekete listákat használ, azaz nem határozza meg az engedélyezett és tiltott tevékenységeket, ezáltal nem is gátolja a számítógépen végzendő munkánkat. Tanuláson alapuló technológiájának köszönhetően kiválóan alkalmas a 0-day fenyegetések ellen is. Bátran kijelenthető tehát, hogy veszprémi egyetemisták által alapított BalaBit egy merőben újszerű biztonságtechnikai fejlesztéssel rukkolt elő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)