Hirdetés

Az új The Witcher-játék kapcsán sokakat tévútra vitt egy fanfiction

|

Sok The Witcher-rajongók, illetve egyes médiumok is felültek a rajongói, fanfiction írásokat összegző oldalnak.

Hirdetés

Nemrég mi is külön cikkben foglalkoztunk azzal, hogy mire utalhat a nemrég bejelentett új The Witcher-játék promóképén látható medál. A széria rajongóinak a fantáziája is beindult, illetve több geek és gamer oldal is boncolgatta a témát. Egyeseket azonban villámgyorsan megtévesztett a the-witcher-fanon.fandom.com oldal.

Ahogy az URL-ből is világosan látszik, ez egy "fan", vagyis rajongói gyűjtőoldal, ahol fanfictionök, rajongók által írt történetek, történetkiegészítések kaptak helyet. Mivel sokak szerint (és mi is így tippeljük) az új játék promóképén nem egy macska-, hanem egy hiúzmedál látható, kézenfekvő volt a keresők által kidobott School of the Lynx szócikket hivatkozási alapul venni a fentebb említett weboldalon.

Hirdetés

Saját cikkünkben is felhívtuk azonban a figyelmet arra, hogy ez bizony csak fanfiction. A The Witcher világában eddig hivatalos formában sehogyan sem jelent meg a hiúziskola, az eredeti regényekkel is ugyanez a helyzet. Igaz, hogy egy parancssor aktiválásával elő lehet hívni a The Witcher 3-ban "Lynx School" kardokat, de magában a játékban nem esik szó erről az iskoláról, a macskaiskola ellenben tényleg szerephez jut.

A rajongói oldal fanfiction története szerint egyébként a hiúziskolát Lambert és Keira Metz alapították úgy, hogy a macskaiskola megmaradt tagjait gyűjtötték maguk köré, és egy teljesen új "formációt" hoztak így létre - a rajongói írásban ez lett a School of the Lynx, vagyis a hiúziskola. Később Lambert és az egész iskola a "nyugati kontinensre" költöztek át.

Hirdetés

Mindez nem hivatalos The Witcher kánon, a CDPR pedig elég valószínű, hogy nem egy rajongó ötleteit fogja felhasználni - legyenek azok egyébként bármennyire is izgalmasak. A fanfiction szerzője, "Witcher190" a Kotakunak elmondta, sem Andrzej Sapkowskitól, sem a CD Projekttől nem kapott felhatalmazást ezekre az írásokra, saját szórakoztatására "bővítette" a The Witcher világát - véleménye szerint erre bőven volt lehetősége, mivel Sapkowski sok kérdést megválaszolatlanul hagyott.

A tanulság egyszerű: figyelni kell a forrásokra, és ha ezt szem előtt tartja az ember, akkor nem fogja megtéveszteni egyetlen fanfiction sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)