Hirdetés

Az X-Men filmek jövője

|

Lauren Shuler Donner, a franchise-t felügyelő producer nyilatkozott az Empire magazinnak.

Hirdetés

Nem panaszkodhatnak a képregényből készült filmek rajongói, hiszen minden évben érkezik néhány feldolgozás, s elnézve a műfaj népszerűségét, egy darabig még számíthatnak utánpótlásra. A Disney médiabirodalom markába került Marvel egyil legnagyobb sikerének az X-Men mutánsai bizonyultak. Lássuk, milyen konkrét filmtervek megvalósulására számíthatunk a következő évtized közepéig!



Wolverine 2

Mind közül ez a projekt van a legelőrehaladottabb állapotban. Most végre pont azt a történetet veszik elő, amivel eredetileg el akarták kezdeni James Hawlett (Logan) kalandjait. A képregényekből ismert sztorit követő filmben Logan Japánba utazik, ahol megismerkedik Marikóval, egy helyi bűnszervezet fejének leányával. Rozsomák ezúttal nindzsákkal, szamurájokkal és más harcművészekkel kénytelen farkasszemet nézni. (Minden bizonnyal az Ezüst Szamuráj lesz a legfőbb ellenfele.)



A filmet nagy valószínűség szerint Japánban forgatják majd, a forgatókönyvért pedig Chris McQuarrie, a Valkűr és a Közönséges bűnözők szkriptjének szerzője felel. Bár a forrásként szolgáló Empire-féle cikkben ezt nem említik, egyre gyakrabban merül fel Brian Singer neve, mint rendező. Ő dirigálta ugyebár az első két X-Men filmet.

X-Men: First Class

Lassan körvonalazódni látszanak Xavier professzor első osztályának kalandjai. A követni kívánt példakép nem más, mint Harry Potter, pontosabban a későbbi, jóval sötétebb tónusú epizódok. A cél még véletlenül sem egy gyerekeknek szóló film létrehozása, ám az alkotók meg kívánják őrizni az azonos című képregény sorozat sajátos humorát.



Josh Schwartz körmöli a forgatókönyvet, amit még korántsem lehet késznek nevezni. Távlati terveiben egy franchise-on belüli franchise felépítésére törekszenek. Fontos tehát, hogy jól válasszák ki a fiatal színészpalántákat, ugyanis több részben is számítanak majd rájuk.

Deadpool

Már a Wolverine film bemutatását követően szárnyra kapott a hír, hogy Deadpool mozit akar a stúdió, mert Deadpool mozit akar a nép. Bár ismét Ryan Reynolds (Ő lesz Green Lantern is, csak az egy másik produkció a Warner égisze alatt.) személyesíti meg Wade Wilsont, a tervek szerint nem egészen olyan lesz majd, mint korábban láthattuk. Wilson egy halálosan beteg ember, aki rákban szenved, s hajlandó részt venni egy kísérleti gyógyszer kipróbálásában, minek következtében öngyógyító képességre tesz szert. Igazi bad ass karakter, egy pénzért bármire képes zsoldos, aki képes és hajlandó bárkivel végezni, ha megfizetik. Néha azonban igyekszik azt tenni, amit helyesnek gondol.



A film atmoszféráját tekintve egyszerre lesz sötét, és vicces. Olyan képregény füzetek olyan szereplői elevenednek meg a filmvásznon, mint Black Tom, Slayback, Blind Al és Weasel. Blind Al egy vak csajszi, aki Wilsonnal él egy fedél alatt, s akivel meglehetősen gorombán bánik. A nő egy egykori elitélt, kinek szörnyű bűntett nyomja a lelkét, s csakis Deadpoolnak köszönheti, hogy megúszta a kivégzést. Forgatókönyvíró még nincs, novemberig szeretnének megegyezni a jelöltek legkiválóbbikával. Ha a stúdió rábólint az alkotók elképzeléseire, akkor megvalósulhat az, amiről a főszereplőt alakító Ryan Reynolds egy interjúban beszélt, s Deadpool a film közben nem egy alkalommal megszólítja majd a közönséget áttörve a „negyedik falat".

Magneto

A kiválóra sikeredett forgatókönyvet David S. Goyer vetette papírra. A történet Magneto kölyökkorában, a második világháború egyik koncentrációs táborában kezdődik. A gond csupán az, hogy hiába tetszik ez a franchise-t felügyelő producernek, ha a stúdió (20th Century Fox) valamiért mégsem bólintana rá. Jelenleg számos történetből válogathatnak, s korántsem biztos, hogy Magnetóéra esne a választás. Donner szerint talán öt éven belül lehet valami belőle.



Az már most biztos, hogy ha Sir Ian McKellen ismét vállalja a szerepet, akkor csak a film egy részében alakítja majd Eric Lehnsherr-t. A Lola-technológia - amivel meg lehet fiatalítani a vásznon szereplő színészt - alkalmazása nagyon költséges lenne egy kétórás film alatt. A másik megoldás egy fiatalabb színész alkalmazása lenne a korábban játszódó jelenetekben, de nem lesz könnyű megtalálni az ideális helyettest.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)