Hirdetés

Az Xbox fejesei sem maradtak csendben a PS5-ön bemutatott Unreal Engine 5 kapcsán

|

Phil Spencer és Aaron Greenberg is áradozott az Epic Games új motorjáról, alig várják, hogy Xbox Series X játékokat is lássanak Unreal Engine 5-tel meghajtva.

Hirdetés

Tegnap az Epic Games bedobta szinte a semmiből az új Unreal Engine 5-öt, mi pedig az állunkat kerestük. A grafikai motor szériájuk legújabb inkarnációja ráadásul nem is PC-n, hanem egy PlayStation 5 konzolon futott (amit így sokan már PS5 gameplay címmel hirdettek), így nyilván sokan kíváncsiak voltak, mit szólnak ehhez az Xbox illetékesei. Nos, nem kellett sokáig várni a válaszukra. 

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy bár az Unreal Engine 5-ös tech demo (igen, ez nem egy valódi videojáték volt, bár a demo teljesen játszható, sőt az eredeti tervek szerint a márciusi Game Developers Conference-en ki is lehetett volna próbálni, csakhogy a GDC-t lefújták) PlayStation 5 konzolon futott, természetesen a motor az Xbox Series X-et, a jó öreg PC-t és a mobilplatformokat is támogatja.

Az Xbox divízió fejese, Phil Spencer nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire hihetetlen munkát végzett az Epic Games. Hozzátette, hogy az Xbox Game Studios belsős fejlesztőgárdái közül sokan most is az Unreal Engine valamelyik verzióját használják játékaikhoz. Példának a Ninja Theory csapatát emelte ki - ők ugyebár jelenleg a Senua's Saga: Hellblade II-n dolgoznak, de arról nem esett szó, hogy esetleg ez a játék is Unreal Engine 5-tel készülne.

Esélyes egyébként, hogy nem ez a helyzet, hiszen az Unreal Engine 5 csak 2021-ben fog hivatalosan is megjelenni, szóval valószínűleg még egy picit várnunk kell azokra a játékokra, amelyek ki tudják használni az új motorban rejlő potenciált. Spencer mindenesetre hozzátette, hogy izgatottan várja az Unreal Engine 5 új fejlesztéseinek megjelenését Xbox Series X-en. 

Aaron Greenberg, az Xbox marketinges vezetője is csupa szépet és jót mondott az új grafikus motorról. Úgy fogalmazott, hogy csak elképzelni tudja, hogyan fest majd az Unreal Engine 5 a "világ legerősebb konzolján", vagyis értelemszerűen az Xbox Series X-en. Maradjunk annyiban, hogy platformtól függetlenül mi is nagyon várjuk már azt, hogy kipróbálhassunk egy Unreal Engine 5-ös játékot, az Epic Games pedig ezzel a bemutatóval alaposan rácáfolt azokra a hangokra, amelyek szerint ők bizony már csak a Fortnite nevezetű pénznyomdával foglalkoznak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)